Ψηφίσαμε

Με αφορμή το “Ο χρυσός σας φέρνει τα ΜΑΤ πιο κοντά”: Η Ιερισσός είναι δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αριστοτέλη του Νομού Χαλκιδικής. Για τον Δήμο Αριστοτέλη λοιπόν, σύμφωνα με τις εκλογές Μαΐου του 2012, από τους 14.831 που συμμετείχαν στις εκλογές (70,42% επί των εγγεγραμμένων) 7.574 ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, δηλαδή 51,07%.

Σύμφωνα με τις εκλογές Ιουνίου του 2012, από τους 14.346 που συμμετείχαν στις εκλογές (68,11% επί των εγγεγραμμένων) 8.805 ψήφισαν ΝΔ (αύξηση 53,85%), ΠΑΣΟΚ (μείωση 14,35%), ΔΗΜΑΡ (μείωση 4,31%), και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (αύξηση 8,12%), δηλαδή 61,38%.

Στις εκλογές του Ιουνίου όχι μόνο πάνε 485 άτομα λιγότερα να ψηφίσουν (συμπτωματικά (;) περίπου όσες ψήφους χάνει το ΚΚΕ) αλλά, 1.231 άτομα περισσότερα από τον Μάιο, ψηφίζουν αυτούς (μαζί με το φασιστικό δεκανίκι του συστήματος) που εφαρμόζουν την σημερινή καταστολή.

(Αγαπητέ φίλε, τα είχα ήδη κοιτάξει. Γι’ αυτό έγραψα “ψηφίσαμε” στο κείμενο. Πάντα, όταν υπάρχει ένας αγώνας ή μια διαμαρτυρία σε κάποια περιοχή, κοιτάω πρώτα τι ψήφισαν οι κάτοικοι της περιοχής. Αυτό μετράει πιο πολύ από τις φωνές στους δρόμους και τις τηλεοράσεις που -πολλές φορές- αποδεικνύονται ψεύτικες και ανούσιες. Και σκέφτομαι πως για τους ανθρώπους που χάνονται, που μεταναστεύουν, εξαθλιώνονται ή βασανίζονται, υπάρχει η “δημοκρατική νομιμοποίηση” από την ελληνική κοινωνία. Έγιναν εκλογές. Ψηφίσαμε. Και αυτό αφενός με οδηγεί στο συμπέρασμα πως η ελληνική κοινωνία λαμβάνει αυτό που ζήτησε και αφετέρου με απελευθερώνει και με οδηγεί όλο και πιο κοντά στην απόφαση να μεταναστεύσω. Σας ευχαριστώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.