Θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό

Με αφορμή τα 15 χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» διοργανώνει μια εκδήλωση σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής αλλά όλοι έχουν ξεχάσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και ασχολούνται με τον Αλέξη Τσίπρα που θα μιλήσει στην εκδήλωση.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τον Αλέξη Τσίπρα να μην παραστεί στην εκδήλωση αλλά ο Αλέξης τους είπε «θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό», γιατί είναι αντιδραστικός και, άμα του πεις να μην κάνει κάτι, θα το κάνει οπωσδήποτε για να σου σπάσει τα νεύρα.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως είναι λάθος να μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο κάδρο με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά αυτούς δεν τους χαλάει καθόλου να ξημεροβραδιάζονται καθημερινά στο ίδιο κάδρο με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στα κανάλια των νταβατζήδων.

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει στην εκδήλωση στη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι σωστή, αφού έχει καβατζώσει τους πασόκους και τώρα πρέπει να πιάσει και τους νεοδημοκράτες, ενώ, παράλληλα, θα βουλώσει τα στόματα όλων όσοι τον κατηγορούν πως μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου, αφού, αν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μασάει και καμιά τσίχλα –ώστε να μην καταλαβαίνουμε τι λέει- θα είναι φτυστός ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Βέβαια, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει στη διάρκεια της ομιλίας του να κρατήσει τις ισορροπίες και να μην το παρακάνει με τα εγκώμια στον Κωνσταντίνο Καραμανλή γιατί μπορεί να πάρουν ανάποδες οι παπανδρεϊκοί και να λακίσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη, είναι σωστό το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, γιατί, αν ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ, έχεις πια την εντύπωση πως ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και ντρέπεσαι λίγο, οπότε χρειάζονται και μερικοί παραδοσιακοί δεξιοί, για να μη χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την αριστερή φυσιογνωμία του.

Αν, μετά τους παπανδρεϊκούς, ο Τσίπρας καταφέρει να προσελκύσει και τους καραμανλικούς, θα του μένουν μόνο οι βασιλόφρονες και οι βενιζελικοί –του Ελευθερίου Βενιζέλου-, για να χτυπήσει στις εκλογές ένα 70%, ενώ, αν καταφέρει να γοητεύσει και τους οπαδούς του Ολυμπιακού με καμιά ομιλία στη Θύρα 7, δεν θα χρειαστεί να γίνουν καν εκλογές, αφού θα πάνε όλοι αυτοί στο σπίτι του, θα τον πάρουν με το ζόρι και θα τον πάνε σηκωτό στο Μαξίμου.

Βέβαια, μ’ αυτά και με’ αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας θα χάσει τους αριστερούς αλλά δεν πειράζει, αφού αυτοί δεν γεμίζουν ούτε λεωφορείο.

(Το πρόβλημα δεν είναι ο Τσίπρας. Το πρόβλημα είναι η ελληνική κοινωνία που είναι απίστευτα μικροαστική, και οι Έλληνες που είναι ραγιάδες και –ακόμα μετά από το στραπάτσο της χρεοκοπίας- έχουν αράξει στους καναπέδες και ψάχνουν πάλι για πατερούλη. Πατερούλη ψάχνετε; Πατερούλης θα γίνει ο Τσίπρας. Καραμανλής και Παπανδρέου μαζί. You asked for it.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.