Έστησ’ η Τρόικα χορό με τον ξανθό Απρίλη

Η Τρόικα έρχεται μαζί με την άνοιξη και οι πολιτικοί ξεπέτες ετοιμάζονται να την υποδεχτούν για τελευταία φορά. Κουβέλης και Βενιζέλος σκέφτονται να ψελλίσουν κάποια «όχι» στον Σαμαρά, γιατί ξέρουν πως, αν πουν «ναι», στις εκλογές του Μαΐου δεν θα βρουν ούτε την ψήφο τους.Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβληθούν οι συνομιλίες με την Τρόικα για μετά το Πάσχα, με την προοπτική να πει τότε ένα «όχι» και να προκηρύξει εκλογές, ώστε ο σοφός ελληνικός λαός να εκτιμήσει την περήφανη, αγέρωχη και συνεπή στάση του Αντώνη Σαμαρά και να τον εκλέξει παντοδύναμο εθνάρχη πρωθυπουργό.

Για να πετύχει την αναβολή των συνομιλιών, ο Αντώνης Σαμαράς σκέπτεται να πει στα στελέχη της Τρόικας πως αυτή την εποχή εκτελεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα –επειδή είναι Σαρακοστή- και πως, ενόψει της κορύφωσης του Θείου Δράματος, θεωρεί εχθρική την κίνηση της Τρόικας να τον αποσπά από τις συναντήσεις κορυφής που έχει με τον Θεό και την Παναγία.

Αυτό που κρύβουν επιμελώς η κυβέρνηση και τα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι πως οι τράπεζες έχουν καταρρεύσει και δεν υπάρχει μία.

Αλλά μην το πείτε πουθενά γιατί θα πανικοβληθεί ο κόσμος.

Ήδη, πολλές τράπεζες δίνουν στους καταθέτες πλαστά ευρώ γιατί δεν έχουν από τα κανονικά.

Όλοι οι Έλληνες νομίζουν πως οι άλλοι έχουν λεφτά στις τράπεζες επειδή κανείς δεν παραδέχεται πως τα έχει στο εξωτερικό ή κάτω από το στρώμα.

Τώρα αναζητείται ο τρόπος να ανακοινωθεί στους ιθαγενείς πως η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ γιατί δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει να διαλυθεί η Ευρωζώνη.

Το μόνο πρόβλημα είναι πως κανείς δεν μοιάζει διατεθειμένος να το πει και –μετά από ένα ωραιότατο ξέσκισμα τριών χρόνων- κανείς δεν μοιάζει έτοιμος να το ακούσει.

Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσουν από κοινού στον ελληνικό λαό την έξοδο από το ευρώ αλλά ο Αλέξης αρνήθηκε, αφού προτιμάει να την ανακοινώσει μαζί με τον Κώστα Καραμανλή.

Βέβαια, το πιθανότερο είναι να μην την ανακοινώσει κανείς, για να μας κάνουν έκπληξη.

Καλό μήνα!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.