Για την Πάτρα

Αγαπημένε μου Πιτσιρίκο, βλέποντας το email του άλλου παιδιού από την Πάτρα, είπα να σου στείλω μια ιστορία που έζησα εγώ. Δεν είμαι φοιτητής στο ΤΕΙ αλλά στο ΑΕΙ. Το λέω αυτό για να πω πως δεν έχω ζήσει εγώ αλλά έχω ακούσει όλα αυτά που λέγονται για το τι γίνεται εκεί. Πριν 3 μέρες, έβγαινα απ το σπίτι για να πάω σε ένα φίλο νωρίς το απόγευμα. Βγαίνοντας απ το διαμέρισμά μου, το φως του διαδρόμου ήταν ανοιχτό. Στον ίδιο όροφο μένουμε 5 φοιτητές, οι άλλοι 4 όλοι απ το ΤΕΙ.

Κατεβαίνω λοιπόν τις σκάλες και βλέπω έναν απ τους “γείτονες” να κουβαλάει τα πράγματά του. Τον πετυχαίνω στην εξώπορτα και του λέω : “Τι γίνεται, φεύγουμε για Πάσχα;”.

“Όχι” μου λέει, “φεύγω τελείως. Με τις καταλήψεις και αυτά έχουμε χάσει τόσα μαθήματα, που χάσαμε και το εξάμηνο, οπότε δεν έχω κάτι άλλο να κάνω εδώ. Επίσης, λόγω του νομοσχεδίου, η σχολή μου άλλαξε αντικείμενο, οπότε δεν θα έρθω ούτε του χρόνου.”.

Παγώνω εγώ. Δεν είχα καταλάβει ότι γίνεται (υπάρχει σοβαρή πιθανότητα εν τέλει) να συμβεί αυτό, ακόμα. Από τότε, δεν σκέφτηκα να του πω τίποτα. Είπα μόνο ένα “ΠΩΩΩ”. Τον πάω μέχρι τα ταξί, που είναι 3 λεπτά δρόμος, μπαίνει μέσα και, πριν φύγει, του λέω το μόνο πράγμα που είχα στο μυαλό μου τα τελευταία 5 λεπτά:

“Καλή τύχη”
“Ευχαριστώ”

Έφυγα, πήρα ένα καφέ και πήγα στον φίλο μου.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό άνθρωποι που δεν αποτελούν τον κορμό των μέσων μαζικής εξημέρωσης να μιλάνε για αλήτες παιδιά, παιδιά που δεν έχουν Παιδεία. Ένα πράγμα τους φωνάζω, εγώ και πολλοί άλλοι : ΜΑΛΑΚΕΣ, ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ.

Ένα τελευταίο πριν σ’ αφήσω. Έχουμε εκλογές αύριο. Φοιτητικές. Για ποιο γαμημένο λόγο έχουμε ακόμα κόμματα στο πανεπιστήμιο; Τρία χρόνια τώρα δεν με έχουν βοηθήσει πουθενά! Όταν θέλαμε να πετύχουμε κάτι, το πετύχαμε μόνοι μας με δική μας οργάνωση και κανένα μαλάκα πάνω απ το κεφάλι μας.Δεν ξέρω γιατί στα έστειλα όλα αυτά,αλλά αυτό ήθελα.

Φιλάκια,

Νεκτάριος

(Αγαπητέ φίλε, νομίζω πως τώρα είναι μια καλή εποχή να φύγει κάποιος. Όχι μόνο από την σχολή του, από την χώρα. Προσωπικά, το θεωρώ σοφή και ιδανική επιλογή. Η Ελλάδα βουλιάζει στον φασισμό όλο και περισσότερο. Αντί Δικαιοσύνης, φασισμός. Αυτό θελήσαμε, αυτό λαμβάνουμε. Καλή συνέχεια. Και καλή τύχη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.