Δικαιοσύνη και πολιτική ηγεσία γνωρίζουν για το σκάνδαλο της Aegean Power

Στο τεύχος 16 του UNFOLLOW, που κυκλοφορεί, ερευνούμε το σκάνδαλο Aegean Power / Hellas Power. Πού πήγαν τα 90 εκατομμύρια ευρώ; Πώς συνεργάστηκαν οι συνέταιροι Β. Μηλιώνης & Γ. Μελισσανίδης και ποιος ήταν ο ύποπτος ρόλος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας;

Είναι αλήθεια ότι προτού η Aegean Power μετονομαστεί σε Hellas Power, χρωστούσε ήδη στο δημόσιο 90 εκατομμύρια ευρώ;

Γιατί τότε ο μοναδικός κατηγορούμενος είναι ο Βασίλης Μηλιώνης και όχι ο μέχρι τότε συνέταιρός του Γιώργος Μελισσανίδης, γιος του Δημήτρη Μελισσανίδη, ιδρυτή του ομίλου Aegean;

Υπήρξε πολιτική παρέμβαση προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για να καλυφθούν ενδεχόμενες ευθύνες του Γιώργου Μελισσανίδη;

Ήταν προπέτασμα καπνού, ο τρόπος με τον οποίο προβλήθηκε το σκάνδαλο με πηχυαίους τίτλους στα ΜΜΕ «φάγανε τα λεφτά του κόσμου από το χαράτσι»; Ήταν τυχαία η επιλογή του χρόνου ανάδειξης του σκανδάλου;

Σημείωση: Στη διάρκεια του ρεπορτάζ, το UNFOLLOW απέστειλε επιστολή στην ΡΑΕ (Δρ. Νίκο Βασιλάκο – Πρόεδρο, κ. Δημήτρη Ραχιώτη -Αντιπρόεδρο Α’, κ. Μίλτο Ασλάνογλου – Αντιπρόεδρο Β’, κ. Κυριάκο Βλάχο – Μέλος, κ. Ευάγγελο Διαλυνά – Μέλος, Δρ. Μιχάλη Θωμαδάκη – Μέλος, κ. Γεώργιο Λάγαρη – Μέλος) ζητώντας αναλυτικά απαντήσεις για όλα τα παραπάνω. Μέχρι τη στιγμή που το περιοδικό έπρεπε να φύγει για το τυπογραφείο, η ΡΑΕ δεν είχε απαντήσει. Με χαρά να δημοσιεύσουμε τυχόν απάντηση της στην ιστοσελίδα μας.

Η επιστολή του UNFOLLOW εστάλη και προς τους: Εισαγγελία Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγόρη Πεπόνη, Προϊστάμενη Εισαγγελέα Πρωτοδικών κα Παναγιώτα Φάκου, Εισαγγελέα κα Πόπη Παπανδρέου, Ανακριτή κ. Σπύρο Γεωργουλέα.

Τέλος εστάλη προς: Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ Αντώνη Σαμαρά, Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων, κ Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη, Υπουργό Οικονομικών, κ Γιάννη Στουρνάρα.

Έχουν κατατεθεί και στην δικαιοσύνη αλλά και στην πολιτική ηγεσία τα στοιχεία της έρευνάς μας από το UNFOLLOW 16 για την Aegean Power και τη ΡΑΕ.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα πράξουν το καθήκον τους. Είμαστε βέβαιοι για την αίσθηση καθήκοντος των δικαστικών αλλά και των αρμόδιων υπουργών, στους οποίους απευθύνεται η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη διερεύνηση των στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνά μας.

Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι και άλλα κόμματα -ή και βουλευτές που μολονότι έχουν εκλεγεί με τα κυβερνώντα κόμματα, εντούτοις διατηρούν την απαραίτητη για τη Δημοκρατία ανεξαρτησία σκέψης- θα επιδιώξουν τη δημόσια διερεύνηση των στοιχείων αυτών.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.