Ωραία φάση

Tο πολυνομοσχέδιο –εκτός του νέου κατώτατου μισθού και της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών– περιλαμβάνει και μια διάταξη που προβλέπει πως οι άνεργοι που θα προσλαμβάνονται για ολιγόμηνη απασχόληση, με προγράμματα τύπου stage, στους δήμους και τις περιφέρειες θα εξαιρούνται από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Αν θυμάμαι καλά, η κατηγορία για τον ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά, ήταν πως μια αφίσα κάποιας από τις συνιστώσες του αναφερόταν σε 100 χιλιάδες προσλήψεις σε σχολεία, νοσοκομεία κλπ. Υποθέτω με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Τώρα, μπορεί η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας—ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να αποφασίσει να πάει σε εκλογές, υποσχόμενη σε εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους μια θέση εργασίας -που δεν είναι ακριβώς εργασία-, ενώ μετά θα τους κρατάει και ομήρους, με την υπόσχεση της μονιμοποίησης στο Δημόσιο.

Δηλαδή, από εκεί που η χρεοκοπία της χώρας οφειλόταν στο δημόσιο χρέος και πρέπει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι και να κάνουμε θυσίες μέχρι το 2257, θα γίνουν προσλήψεις και μάλιστα εκτός ΑΣΕΠ.

Τέλειο δεν είναι;

Και ο ιδιωτικός τομέας, και οι επενδύσεις και όλα αυτά τα μεγαλεπήβολα -με τα οποία μας έχουν πάρει τ’ αυτιά- είναι μπαρμπούτσαλα.

Καμιά φορά σκέφτομαι πως μπορεί να κάνω λάθος και να είχαν δίκιο ο Παπανδρέου, ο Παπαδήμος, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης και τα άλλα παιδιά, αλλά μετά συμβαίνει κάτι όπως αυτό και συνειδητοποιώ πως αυτή η χώρα πρέπει να καταστραφεί εντελώς και να φτιαχτεί από την αρχή.

Άλλη λύση δεν υπάρχει.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ο εκβιασμός σε ανθρώπους που δεν έχουν εργασία και θα εξευτελιστούν, για να παίρνουν κάτι σαν επίδομα, χωρίς, ουσιαστικά, να κάνουν τίποτα και χωρίς να αποκτούν κάποια γνώση.

Θα τους κρατάνε φρόνιμους και υποταγμένους. Ραγιάδες.

Τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η χώρα.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επιβιώσουν πολιτικά όσο περισσότερο γίνεται.

Ξέρουν καλά πως, μετά τις επόμενες εκλογές, κανείς από τους τρεις τους δεν θα καταφέρει να επιβιώσει πολιτικά.

Είναι τελειωμένοι.

Αλλά, αν δεν τους ανατρέψουμε, είμαστε τελειωμένοι κι εμείς.

(Μην τους ανατρέψετε τις επόμενες μέρες. Μην πάτε και κάνετε τώρα καμιά επανάσταση και την χάσω. Να περιμένετε να επιστρέψω. Αν και μπορεί να μην γυρίσω. Οπότε, κάντε ό,τι θέλετε. Μη σας δεσμεύω. Δεν θέλω να σας καταπιέζω.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.