Ανάληψη ευθύνης

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, θα ήθελα να σου προωθήσω το παρακάτω κείμενο ανάληψης ευθύνης από το κοινωνικό ελεύθερο ραδιόφωνο Ράδιο Ένταση που εκπέμπει στους 100,1 μεγάκυκλους – γειτονάκια δηλαδή με τον ΣΚΑΕΙ. Ο Ράδιο Ένταση δημιουργήθηκε στα μέσα της εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008 και στήθηκε για πρώτη φορά στην κατειλημμένη Νομική Σχολή Αθηνών. Αργότερα μεταφέρθηκε στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα παρά τις αντιρρήσεις πολλών (ΣΚΑΙ, αστυνομία και άλλοι). Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι ο πρύτανης του ΕΜΠ δέχτηκε τελεσίγραφο από την αστυνομία ότι αν ο σταθμός δεν κλείσει εντός 3 (τριών) ημερών θα χρησιμοποιηθούν “νόμιμες” μέθοδοι.

Η μήνυση – όπως θα διαβάσεις και στο κείμενο – έγινε από τον ΣΚΑΙ 100,3 (και επίσης παράνομα 100,6 όπου εκπέμπει σιγή για να καβαντζώσει τη συχνότητα. Ο Ένταση είχε αρχίσει να εκπέμπει στους 100,6 τον πρώτο καιρό, αλλά λόγω ανωτέρας βίας αναγκάστηκε να μετακομίσει 2 τετράγωνα πιο κάτω). Θα το εκτιμούσαμε πάρα πολύ αν αναρτούσες την ανάληψη ευθύνης από την πλευρά του σταθμού για τοποθέτηση εκρηκτικών ιδεών. Δίνουμε προθεσμία μέχρι τα ξημερώματα στον ΣΚΑΙ να κλείσει και να φύγει απ’ την πόλη προτού ενεργοποιήσουμε τις εκρηκτικές μας ιδέες (και να πάρουν μαζί τους και τη ΧΑ).

Σ’ ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

~ Ράδιο Ένταση

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ


Αναλαμβάνουμε την ευθύνη…

Για τις εκρηκτικές ιδέες, την ελεύθερη διάδοση και μεταφορά τους, τη σύσταση ελεύθερης και αμεσοδημοκρατικής ραδιοφωνικής οργάνωσης, τη διατάραξη της κοινής και οικιακής ειρήνης.

Εμείς, η συνέλευση που γεννήθηκε στις μέρες του Δεκέμβρη -που τόσο θέλετε να ξεχάσετε-, που εκπέμπουμε στους 100,1.

Στα 5 χρόνια Ράδιο Ένταση είδαμε το κίνημα σε πολλές φάσεις, είδαμε την κοινωνία να αντιστέκεται, να θεσμίζει και να εγκαταλείπει το παραδοσιακό. Είδαμε την οικονομική κρίση να γίνεται κρίση των αξιών ενός συστήματος που πλέον δε μπορεί να εκπροσωπήσει τίποτα, γιατί πλέον δεν υπάρχει τίποτα κοινό να εκπροσωπηθεί. Ολόκληρα κομμάτια της κοινωνίας μπαίνουν σε κατάσταση εξαίρεσης: από τους απεργούς των ΜΜΜ μέχρι ολόκληρα χωριά στις Σκουριές, τίθενται εκτός νόμου. Το Ράδιο Ένταση δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Αφού ήταν παρόν. Ήταν εκεί, το Δεκέμβρη του ’08, στην πλατεία Συντάγματος το ’10, και κάθε φορά που η καρδιά του κινήματος χτυπούσε δυνατά, διαθέτοντας τα 100,1 fm στις φωνές των αποκλεισμένων.

Και ενώ φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι τα ραδιοκύματα του Ράδιο Ένταση είναι στη διάθεση του κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου, και ενώ σεβόμαστε τον ακροατή μας ακόμα και στα KW που χρησιμοποιούμε, σε αντίθεση με τους “νόμιμους” ραδιοσταθμούς και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ο νόμος τα αγνοεί αυτά. Όπως αγνοεί επίσης, την ίδια την ουσία του πανεπιστημίου ως δημόσιο χώρο, ως σημείο διάδοσης των ιδεών. Ο νόμος θέλει να φιμώσει το Ράδιο Ένταση.

Με μήνυση του, ο ΣΚΑΙ (ο οποίος εκπέμπει “σιωπή” παράνομα από την Πάρνηθα στους 100,6, για να “προστατέψει” το 100,3 , ο ΣΚΑΙ του οποίου οι μέτοχοι πριμοδοτούν τους κάθε λογής φασίστες, πάνω ή κάτω απ’ το τραπέζι) θέλει να σκάσουμε. Να σκάσουμε? Για να μιλάνε στα fm μόνο οι ψιλικατζήδες της αλληλεγγύης, οι καταπατητές των συχνοτήτων, οι χρηματοδότες των νέων ταγμάτων ασφαλείας, οι νταβατζήδες του περιβάλλοντος και οι παραχαράκτες της πληροφόρησης? Είναι γελασμένοι.

Ας ξέρει ο ΣΚΑΙ, όσοι διαφημίζονται σε αυτόν και οι κάθε λογής αρχές, πως για μας η ελευθερία δεν είναι προϊόν να το λανσάρουν οι διαφημιστές για ένα καλό deal με τον πελάτη, δεν είναι εικόνα για να ανεβάσουμε την ακροαματικότητά μας, είναι η αξία και το πρόταγμα που έχουμε.

Το Ράδιο Ένταση δε σκάει!

Εκπέμπουμε ανατρεπτικά 100,1 παρεμβολή στις κυρίαρχες συχνότητες.

ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ 100,1fm
entasifm.org

(Αγαπητέ φίλε, δεν αποκλείω το ενδεχόμενο ο Αλαφούζος να σας καλέσει και να σας δώσει το στούντιο του ΣΚΑΪ, για να κάνετε εκπομπές. Μόλις καταλάβει πως δεν πρόκειται να τον σώσουν οι ναζιστές και ο Άδωνις, θα το γυρίσει στην αναρχοαριστερά. Βέβαια, θα το κάνει και για να απολύσει τους σεκιουριτάδες που είναι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους που δουλεύουν στο ραδιόφωνο. Εκτός αν βάλει τους δημοσιογράφους να κάνουν και βάρδιες στην είσοδο του σταθμού με Καλάσνικοφ. Αν σας κάνει πρόταση, μη δεχτείτε. Ο ΣΚΑΪ πάει για λουκέτο και θα τον πάρετε κοψοχρονιά. Τζάμπα. Αλήθεια, γιατί δεν κάνετε μια κατάληψη στον ΣΚΑΪ; Εκτός από τον Γιάννη, θα γνωρίσετε και τον Μπάμπη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.