Έξω πάμε συχνά

Απόλυτα επιτυχημένο χαρακτηρίζει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα, αν και επέστρεψε στην Ελλάδα. Ο Αντώνης Σαμαράς συνάντησε 350 εκατομμύρια Κινέζους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και θα πάει ξανά στην Κίνα για να συναντήσει και τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, το όνειρο του Αντώνη Σαμαρά είναι «να μην αναγκαστεί ο νέος Έλληνας να βγει από την Ελλάδα λόγω ανεργίας αλλά να βρει δουλειά στη χώρα του», και είναι πολύ κοντά στο να πετύχει• αρκεί να πάνε οι μισθοί στα 100 ευρώ και να απαγορευτεί στους Έλληνες να φεύγουν από τη χώρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε στους συνεργάτες του πως ξέρει ότι οι Έλληνες χαίρονται με τα θετικά που έχει πετύχει –χωρίς να διευκρινίσει ποια ακριβώς είναι αυτά τα θετικά-, οπότε φτάνουμε στο ασφαλές συμπέρασμα πως του κρατάνε κρυφές τις δημοσκοπήσεις.

Συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά δήλωσε πως ο πρωθυπουργός είπε στον Πρόεδρο της Κίνας πως θέλει 17 εκατομμύρια Κινέζοι να έρθουν για τουρισμό στην Ελλάδα, αλλά, αν έρθουν 17 εκατομμύρια Κινέζοι στην Ελλάδα, θα φρικάρουν οι άλλοι τουρίστες που θα νομίζουν ότι είναι στο Πεκίνο και θα εξαφανιστούν, οπότε θα μείνουμε με τους Κινέζους που δεν τους κόβω να είναι και πολύ κιμπάρηδες.

Επιστρέφοντας από την Κίνα, ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε και μια βόλτα από το Αζερμπαϊτζάν για να συζητήσει για έναν αγωγό –που τον ακούμε κάτι χρόνια τώρα αλλά δεν τον έχουμε δει ακόμα- και, κυρίως για να δώσει συγχαρητήρια στον Αζέρο πρόεδρο για τη δεύτερη θέση της χώρας του στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον.

Μετά από το Κατάρ, την Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν, υπάρχει η σκέψη ο Αντώνης Σαμαράς να επισκεφτεί και κάποια χώρα που να γίνονται κανονικές εκλογές, γιατί μπορεί να βρεθεί κάποιος κακοπροαίρετος που θα τον κατηγορήσει πως ο στόχος του είναι να συναντήσει όλα τα φασισταριά του πλανήτη.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.