Ανεπιθύμητος ο Γιώργος Παπανδρέου στο Εδιμβούργο

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, στις 11 Ιουνίου, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας που οδήγησε την χώρα στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ, είναι προσκεκλημένος ομιλητής του συνεδρίου TEDGlobal στο Εδιμβούργο. Σύμφωνα με το TEDGlobal (http://conferences.ted.com/TEDGlobal2013/program/guide.php#Tuesday,June11,2013), πρόκειται να μιλήσει για τα υποτιθέμενα «μαθήματα που πήρε από την Ελληνική κρίση χρέους», ενώ ο ίδιος κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας οδήγησε την Ελλάδα σε μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση.

Πιστεύουμε ότι η επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου αποτελεί προσβολή απέναντι σε αυτούς που πήραν τα «πραγματικά μαθήματα» της κρίσης. Όλους αυτούς που χτυπήθηκαν από την αύξηση της ανεργίας, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, και σε ανθρώπους σαν κι εμάς που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.

Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια ζωή με αξιοπρέπεια, ενάντια στα μνημόνια και στις κυβερνήσεις που τα υπέβαλαν. Το πρώτο βήμα για να δείξουμε την αντίδρασή μας είναι η συλλογή υπογραφών, απαιτώντας από τους διοργανωτές του συνεδρίου TEDGlobal, να αφαιρέσουν τον Γιώργο Παπανδρέου από την λίστα των ομιλητών.

http://www.avaaz.org/en/petition/Against_the_visit_of_G_Papandreou_in_Edinburgh/?rc=fb&pv=0

Εφόσον αυτό δεν ικανοποιηθεί θα προχωρήσουμε σε πορείες/παραστάσεις διαμαρτυρίας την ημέρα της εκδήλωσης, θα σε κρατάμε ενήμερο!!

Θα σε παρακαλούσαμε να ενημερώσεις το κοινό σου για αυτή μας την προσπάθεια.

Ευχαριστούμε

REAL DEMOCRACY NOW EDINBURGH [GR]

https://www.facebook.com/realdemocracyedigr

http://realdemocracynowedinburghgr.wordpress.com/

(Αγαπητοί φίλοι, ο Γιώργος Παπανδρέου θα έπρεπε να είναι ανεπιθύμητος στην Ελλάδα. Αλλά είχε εκλεγεί το 2009 πρωθυπουργός με 44%. Και είναι ακόμα βουλευτής.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.