Βαγγελιώ μου παινεμένη

Στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ κατατέθηκε η αλληλογραφία ανάμεσα στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι και το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τα έγγραφα, η λίστα Λαγκάρντ ήταν επίσημο έγγραφο, δεν ήταν προϊόν υποκλοπής και ο σκοπός του ήταν να χρησιμοποιηθεί για φορολογικούς λόγους.

Όπως είναι γνωστό, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ιωάννης Διώτης υποστηρίζουν πως η λίστα Λαγκάρντ ήταν προϊόν υποκλοπής, δεν ήταν επίσημο έγγραφο και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί για φορολογικούς ελέγχους.

Δηλαδή, οι δυο πρώην υπουργοί Οικονομικών, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος, και ο Ιωάννης Διώτης, λένε ψέματα.

Σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα, θα είχε επέμβει αμέσως ο εισαγγελέας αλλά η Ελλάδα είναι Μπανανία-προτεκτοράτο, οπότε μάλλον αθώοι όλοι.

Ήταν ολοφάνερη η προσπάθεια να κρύψουν τον Βενιζέλο και να τον σώσουν.

Η επίθεση, απ’ όλες τις πλευρές, στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, και η προσπάθεια να την γελοιοποιήσουν και να την δαιμονοποιήσουν δεν ήταν τίποτε άλλο από μια επιχείρηση διάσωσης του Ευάγγελου Βενιζέλου, ώστε να μην πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Είναι προφανές πως ο Βενιζέλος μπορεί να πάρει μαζί του στη φυλακή όλη την πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας αλλά θα ήταν προτιμότερο να ψηφίσουν έναν νόμο που να λέει πως ο Βενιζέλος είναι αθώος –ακόμα κι αν σκοτώσει καμιά πενηνταριά νοματαίους-, παρά να μας πρήζουν τα συκώτια με τον Μαρκογιαννάκη, τον Άδωνι Γεωργιάδη, το Κασιδιάρη και άλλες τέτοιες εξέχουσες προσωπικότητες που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή και αναζητούν την …αλήθεια.

Αλλά να μην παρασυρόμαστε από τη λίστα Λαγκάρντ και αυτά τα ανούσια πράγματα: Ξεχάστε τον Βενιζέλο και πάμε τώρα όλοι μαζί να κάνουμε πως η χώρα και η δημοκρατία κινδυνεύουν από την Χρυσή Αυγή.

Και ο νόμιμος Βενιζέλος θα βγάλει την Χρυσή Αυγή εκτός νόμου.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.