Λουκέτο στην ΕΡΤ

Λουκέτο στην ΕΡΤ σκέφτονται να βάλουν οι Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης, αφού δεν πρόκειται να ησυχάσουν αν δεν βάλουν πρώτα λουκέτο σε όλη τη χώρα. Ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει πως πρέπει να κλείσει η ΕΡΤ και να μείνει μόνο η ΥΕΝΕΔ, για να προβάλει το “Πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου”, το “Οι Ουρανοί είναι Δικοί μας” και τον “Άγνωστο Πόλεμο”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Realnews, η κυβέρνηση σκέφτεται να βάλει προσωρινά λουκέτο στην ΕΡΤ και να την ανοίξει ξανά, αφού απολύσει 2 χιλιάδες υπαλλήλους που περισσεύουν.

Αν οι πολίτες δεν πάρουν χαμπάρι πως έκλεισε η ΕΡΤ, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μην την ανοίξει ποτέ ξανά.

Ο Αντώνης Σαμαράς φοβάται πως, αν κλείσει η ΕΡΤ, μπορεί οι χιλιάδες θαυμαστές της Μπήλιως Τσουκαλά να κατακλύσουν την πλατεία Συντάγματος και να ξεσπάσουν ταραχές που θα ανατρέψουν την κυβέρνηση, ενώ με αγωνία περιμένει ο πρωθυπουργός και την αντίδραση της λαοφιλούς Ανθής Σαλαγκούδη που δεν έχει σπάσει ακόμα τη σιωπή της.

Ενδιαφέρον για την απόκτηση της ΕΡΤ έχουν εκφράσει Κινέζοι επενδυτές αλλά θέλουν η ΕΡΤ να εκπέμπει στα κινέζικα.

Οι Κινέζοι πιστεύουν πως μπορεί η ΕΡΤ να γίνει πύλη εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη αλλά θέλουν να την μεταφέρουν στο λιμάνι του Πειραιά, για να είναι μαζεμένες σε ένα μέρος οι κινεζικές επενδύσεις και να μην σκορπίζεται ο κινεζικός στρατός που θα τις φυλάει.

(Αν ήταν έξυπνοι στην ΕΡΤ –και, βασικά, αν δεν ήταν κομματόσκυλα-, θα έκαναν δελτίο ειδήσεων με Στάη και Χατζηνικολάου, θα το πήγαιναν στις 20:00, και θα έπαιρναν τα σώβρακα των χρεοκοπημένων ιδιωτικών καναλιών. Βέβαια, όταν ο Σαμαράς διορίζει διευθυντή ενημέρωσης στην ΕΡΤ τον Αιμίλιο Λιάτσο και δεν ξεσηκώνονται όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, είναι άξιοι της μοίρας τους. Κάποτε, μετά από χρόνια, θα γράψω μια εμπειρία μου από την ΕΡΤ, που πρέπει να είναι ένα από τα πιο αστεία πράγματα που έχουν συμβεί στη ζωή μου. Βέβαια, αν κρίνω από την προσωπική μου εμπειρία, η ΕΡΤ δεν θέλει λουκέτο. Θέλει βομβαρδισμό.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.