Φόρος για όσους περάσουν στο πανεπιστήμιο

Στη φορολόγηση των μαθητών που θα πετύχουν να περάσουν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ σκοπεύει να προβεί η κυβέρνηση. Η φορολόγηση των επιτυχόντων στα πανεπιστήμια προβλέπεται από το κρυφό Μνημόνιο που κρίθηκε αναγκαίο επειδή η Ελλάδα δεν έχει πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Το νέο μέτρο της φορολόγησης των επιτυχόντων στα πανεπιστήμια θα ανακοινωθεί επίσημα μετά τις Πανελλαδικές, επειδή η κυβέρνηση φοβάται πως, αν ανακοινωθεί πριν, οι μαθητές θα λακίσουν και δεν θα πάνε να δώσουν εξετάσεις.

Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που η κυβέρνηση επιστράτευσε τους εκπαιδευτικούς, αφού, αν δεν πραγματοποιηθούν οι Πανελλαδικές εξαιτίας της απεργίας, η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να επιβάλει φόρο στους επιτυχόντες.

Σύμφωνα με το νέο μέτρο, οι επιτυχόντες στα πανεπιστήμια θα φορολογούνται με το σκεπτικό πως πρέπει να είναι πλούσιοι για να έχουν την οικονομική άνεση να σπουδάζουν τέσσερα και πέντε χρόνια στην Ελλάδα που έχει χρεοκοπήσει.

Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, οι επιτυχόντες σπουδάζουν μόνο από χόμπι, αφού ξέρουν πως δεν πρόκειται να βρουν ποτέ δουλειά, οπότε θα πρέπει να φορολογηθούν για να έχουν την πολυτέλεια να κάνουν ανέμελα το χόμπι τους.

Αν όσοι περάσουν στα πανεπιστήμια δεν μπορούν να πληρώσουν το νέο χαράτσι, θα το πληρώνουν οι γονείς τους.

Το νομοσχέδιο προβλέπει πως γονείς που έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάζουν το παιδί τους σε άλλη πόλη από αυτή που διαμένουν οι ίδιοι, θα πληρώνουν ετήσιο φόρο 15% επί της αντικειμενικής αξίας του διαμερίσματος που μισθώνει το παιδί, ενώ, αν οι γονείς σπουδάζουν δυο ή τρία παιδιά σε διαφορετικές πόλεις, θα έχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις και θα πληρώνουν 10% το κεφάλι.

Τα παιδιά που σπουδάζουν στο εξωτερικό θα πληρώνουν φόρο στο αεροδρόμιο ή στα σύνορα αλλά, αν αρνηθούν να πληρώσουν, θα τους απαγορεύεται η είσοδος στην Ελλάδα και θα τους αφαιρείται η ελληνική ιθαγένεια.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξομολογήθηκε στους συνεργάτες του πως το νέο μέτρο φορολόγησης όσων περνούν στα πανεπιστήμια θα είναι προσωρινό και θα διαρκέσει μέχρι να βγει η Ελλάδα στις αγορές, το 2258.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.