Η απεργία ως ανέκδοτο

Οι εκπαιδευτικοί εξετάζουν αν θα απεργήσουν στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων -αν και δεν πρόκειται να απεργήσουν-, η κυβέρνηση απειλεί με επιστράτευση για να “μην την πληρώσουν τα παιδιά” που θα δώσουν εξετάσεις για να καταντήσουν σκλάβοι που θα δουλεύουν -αν βρουν δουλειά- για 500 ευρώ ή θα φύγουν μετανάστες.

Ο υπουργός Παιδείας ζητάει από τους εκπαιδευτικούς “να βάλουν πλάτη”, ώστε να συνεχιστεί το πισωκολλητό που πάει σύννεφο.

Το θέμα της απεργίας των εκπαιδευτικών είναι πολύ πιασιάρικο -και προσφέρεται για ύμνους στα εργατικά δικαιώματα- αλλά θα αντισταθώ γιατί δεν είναι δυνατόν μετά από τρία χρόνια Μνημόνιο να κάνουμε τους ανήξερους και να προσποιούμαστε σε κάθε απεργία πως ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα.

Όλοι ξέρουμε πως η απάντηση στη βαρβαρότητα είναι μία: Γενική απεργία διαρκείας.

Καθηγητές και μαθητές θα έπρεπε να κατέβουν μαζί στους δρόμους και να ζητήσουν να κατέβουμε όλοι.

Όλα τα άλλα είναι για ανόητους και ραγιάδες.

(Στις 19 Φεβρουαρίου έγραφα: “Απεργία! Ουάου!”)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.