Συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη για την ΕΡΤ

Αν και η απόφαση θα ανακοινωθεί επίσημα μετά τη συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα της Δευτέρας, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης κατάφεραν να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους και να φτάσουν σε μια συμφωνία για την ΕΡΤ.Ο πρωθυπουργός και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν η ΕΡΤ να παραμείνει ανοιχτή, αφού ο Αντώνης Σαμαράς δέχτηκε τις δημοκρατικές ενστάσεις που είχαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης.

Η συμφωνία προβλέπει πως η Νέα Δημοκρατία θα πάρει την ΝΕΤ, το ΠΑΣΟΚ την ΕΤ1 και η ΔΗΜΑΡ την ΕΤ3.

Για το κανάλι της Βουλής υπάρχει η σκέψη να το αναλάβει η Χρυσή Αυγή.

Η συμφωνία κόντεψε να τιναχτεί στον αέρα, όταν η ΔΗΜΑΡ ζήτησε να μεταφερθεί η ΕΤ3 στην Αθήνα, αλλά τελικά ο Φώτης Κουβέλης αποδέχτηκε την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά να μεταφέρονται τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ στην Θεσσαλονίκη δωρεάν με ιδιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα ή δεν θα πηγαίνουν καθόλου..

Η ΝΕΤ θα έχει τέσσερις χιλιάδες υπαλλήλους, η ΕΤ1 δυο χιλιάδες και η ΕΤ3 χίλιους, ώστε αφενός να γίνουν προσλήψεις -αντί για απολύσεις- και αφετέρου να τηρηθεί η συμφωνία που έχουν κάνει Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για προσλήψεις σε αναλογία 4-2-1.

Η μόνη απαίτηση που είχε ο Αντώνης Σαμαράς είναι όλοι οι προσληφθέντες να κατάγονται από τον νομό Μεσσηνίας αλλά, μετά από τις αντιρρήσεις που προέβαλαν ο Φώτης Κουβέλης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα γίνουν προσλήψεις και από τον νομό Ηλείας.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.