Κι άλλα λουκέτα

Σκληραίνει η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε όσους καταστηματάρχες δεν κόβουν αποδείξεις, οπότε σε συμφέρει να γίνεις εφοπλιστής, για να μην πληρώνεις μία. Από την 1η Αυγούστου, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα βάζουν λουκέτο στα καταστήματα που δεν εκδίδουν αποδείξεις, ενώ στην πόρτα θα βάζουν μια πινακίδα που θα γράφει “Κλειστόν λόγω φοροδιαφυγής”.

Είναι γνωστό πως αυτές οι εκστρατείες του Αυγούστου στις ταβέρνες των νησιών κρατάνε καμιά βδομάδα -και γίνονται για τηλεοπτικούς λόγους-, αλλά θέλω να διαμαρτυρηθώ έντονα για το λουκέτο σε όσα καταστήματα δεν εκδίδουν αποδείξεις.

Πρέπει επιτέλους να αφήσουμε την ελεύθερη αγορά να λειτουργήσει. Οι αποδείξεις, οι φόροι, οι έλεγχοι και όλες αυτές οι κρατικές παρεμβάσεις δεν αφήνουν την αγορά ελεύθερη και βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη.

Δεν θα κουραστώ να γράφω πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερη η αγορά χωρίς την παρέμβαση του κράτους. Να δουλεύουν και τα παιδιά. Από 4 χρονών. Να τα πουλάμε και για όργανα. Νόμιμα. Αφού υπάρχει ζήτηση.

Παλιότερα τα παιδιά δούλευαν στα εργοστάσια αντί να πηγαίνουν σε σχολεία που μας κοστίζουν χρήματα και δεν μας προσφέρουν ούτε ένα ευρώ. Από την ημέρα που οι αριστεροί κατάφεραν σε κάποιες χώρες του κόσμου να μην δουλεύουν τα παιδιά, η παγκόσμια οικονομία διαλύθηκε.

Από την άλλη, σκέφτομαι πως είναι σωστό να μπαίνει υποχρεωτικά η πινακίδα “Κλειστόν λόγω φοροδιαφυγής” στα καταστήματα που δεν κόβουν αποδείξεις, ώστε να τα ξεχωρίζουμε από τα χιλιάδες καταστήματα που έκλεισαν λόγω χρεοκοπίας, αναδουλειάς, αυτοκτονίας του καταστηματάρχη κλπ.

Αλήθεια, γιατί δεν έβαλε το κράτος πινακίδα “Κλειστόν εξαιτίας της κυβέρνησης” στα χιλιάδες καταστήματα που έκλεισαν εξαιτίας του Μνημονίου;

Ε, γιατί δεν βάλατε μια τέτοια πινακίδα σε αυτά τα καταστήματα, γαμώ τα σπίτια σας, παλιοπουσταράδες;

Αγαπητοί αναγνώστες, συγγνώμη, ήταν μια ανθρώπινη στιγμή μου, όπως αυτή που είχε ο Αντώνης Σαμαράς, όταν είπε σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο “γαμώ το κεφάλι μου ο μαλάκας”.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.