Αγάπη

Αγαπημένε μου πιτσιρίκο, ωραία τα λένε όλοι αυτοί που σου γράφουν, αλλά δε βλέπω να θίγεται ένα βασικό πρόβλημα της νέας γενιάς, πέραν της ανεργίας και της φτώχειας. Το πρόβλημα του έρωτα. Τόσο του πλατωνικού (ξέρεις, αγάπη και τέτοια), όσο και του σαρκικού. Γιατί καλό είναι να έχεις ένα κομμάτι ψωμί, αλλά, άμα δεν έχεις και λίγο σεξ να εκτονώσεις τις ορμόνες σου, και να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια, δε γίνεται.

Όλα και όλα. Εκ πείρας μιλάω. Δεν είναι μόνο ότι η κρίση χτυπάει τα σπίτια και την τσέπη μας, χτυπάει και την καρδιά μας. Γιατί σου λέει ο άλλος, εδώ δεν έχω να φάω, ή αν είναι τυχερός και έχει να φάει αλλά τον γαμάνε από το πρωί ως το βράδυ στο γραφείο τσάμπα, που να βρει ο άνθρωπος το κουράγιο να ψάξει γκόμενα/ο;

Για να μη μιλήσω για το δημογραφικό, 1 άντρας / 20 γυναίκες!! Για να είσαι εσύ η επιλαχούσα δηλαδή, φέξε μου και γλίστρησα.

Αν προσθέσεις σε όλα τα παραπάνω ότι οι νέες γενιές από κοριτσάκια φοράνε κάτι σορτσάκια μέχρι τον κώλο και το κορμί λαμπάδα, γιατί να διαλέξει εσένα την μεστωμένη ο άντρας; Θα πάρει πιπίνι να τον έχει και Θεό. Όχι εσένα που είναι σίγουρος ότι ψάχνεις γάμο!

Εγώ,όμως, το έχω λύσει το πρόβλημα. Ζεν 24 ώρες το 24ωρο και βαθιά περισυλλογή! Η σάρκα πέθανε, ο νους βασιλεύει!

Αλλά πρέπει να σου εξομολογηθώ κάτι.Το ‘χω κι εγώ το μυστικό μου! Σε αγαπώ! Ω ναι, σε αγαπώ. Βαθιά!

Έτσι που μόνο σε διαβάζω, είσαι ο τέλειος άντρας. Μαγειρεύεις, καλλιεργείς, γράφεις, ταξιδεύεις, είσαι ρομαντικός, επαναστατικός και όλα αυτά χωρίς να σ’ έχω μέσα στα πόδια μου! Δηλαδή είσαι ο ένας και μοναδικός!

Άκουσα και τη φωνή σου μια φορά στην εκπομπή με την μπέμπα και δεν μου άρεσε. Δεν σε ξανακούω. Προτιμώ να σε φαντάζομαι έτσι, όπως θέλω εγώ…

Καμιά φορά μόνο σε καμιά πορεία δεν μπορώ να συγκρατηθώ και λέω στον αδερφό μου, “ρε, λες να είναι τώρα εδώ δίπλα μας ο πιτσιρίκος;” Γι’ αυτό καλύτερα που τις έχεις κόψει, μπορεί αν σε γνωρίσω από κοντά να καταρρεύσει ο ερωτάς μου. Και είναι κρίμα! Είσαι η κινητήριος δύναμή μου!

(Αν το αναρτήσεις βάλε όποιο τίτλο θέλεις, είμαι σίγουρη ότι θα είναι σοφά επιλεγμένος. Αν πάλι το κρατήσεις για τον εαυτό σου και το βάλεις στην λίστα των ερωτικών γραμμάτων, μπορώ να σου ξαναπώ οτι σ΄αγαπώ και ότι σε θαυμάζω βαθύτατα! Μιλάμε για αληθινό θαυμασμό, μόνο με σένα γελάει το χειλάκι μου κάθε μέρα,όχι αστεία. Ονόματα και τέτοια απόρρητα. Μην διαβάσεις κανένας και μάθει ότι είμαι κολλημένη μαζί σου και μου κόψεις την τύχη!)

Καλή δύναμη και καλά ταξίδια

Σε φιλώ

Σ.Χ.

(Αγαπητή φίλη, δεν είναι πρόβλημα ο έρωτας. Ο έρωτας είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί στη ζωή σου· μαζί με το παρφέ σοκολάτα. Επίσης, τον έρωτα τον ζεις, δεν μιλάς γι’ αυτόν. Και κάνεις σεξ, δεν αναλύεις το σεξ. Όπου ακούτε πολλές κουβέντες για έρωτες, ο έρωτας απουσιάζει. Είναι σαν τα τραγούδια του Πάριου και λοιπών “ερωτικών” τραγουδιστών. Όσο πιο πολύ τραγουδούν για τον έρωτα, τόσο πιο αντιερωτικά και ντεκαβλέ είναι τα τραγούδια. Επίσης, έχω την υποψία πως ο έρωτας δεν επηρεάζεται από τίποτα. Οι άνθρωποι ερωτεύονταν και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αν ο έρωτας επηρεάζεται από την οικονομική κρίση, δεν είναι έρωτας. Με τιμά η αγάπη σας αλλά πρέπει να σας πω την αλήθεια. Η φωνή μου -που δεν σας αρέσει- είναι το καλό μου σημείο. Είμαι κοντός, χοντρός, καραφλός και πάρα πολύ άσχημος. Αν δεν ήμουν κακάσχημος, νομίζετε πως θα έγραφα; Σιγά μην έγραφα. Έχετε δει κάναν όμορφο να γράφει; Όλοι τέρατα είναι. Αν ήμουν όμορφος, θα ζούσα την υπέροχη ζωάρα μου. Κι εκτός από κακάσχημος, έχω και πολύ κακό χαρακτήρα. Πίνω, μεθώ, βρίζω και δέρνω. Γι’ αυτό, αγαπητή φίλη, αφού σε ευχαριστήσω, θα σου πω πως κι αν μαύρη ώρα το ‘φερε να μ’ αγαπάς, με άλλον μπλέξε και θα δεις θα με ξεχάσεις, γιατί μαζί μου στο χαμό κι εσύ θα πας, και στη ζωή σου μια φορά δε θα γελάσεις. Κοίτα να βρεις κανα παιδί εργατικό, να παντρευτείς κι ευτυχισμένη πια να ζήσεις, εγώ επήρα πια το δρόμο τον κακό, και δεν το θέλω δίπλα μου να δυστυχήσεις. Αντίο, αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.