Απορία αφελούς

Πιτσιρίκο, καλημέρα. Απορία αφελούς : Θα βρεθεί κάποιος «διανοούμενος, -η» να πει ότι πραγματικός ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ είναι ο Σταυρίδης (του λίαρ-τζετ) και όχι ο 18χρονος (του τρόλεϊ) ;;

Καλό (Θερμό) Χειμώνα.

Θανάσης Μπότσος

(Αγαπητέ Θανάση, καλημέρα. Οι “διανοούμενοι” δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα την χρεοκοπία της χώρας -προφανώς, πληρώνονται ακόμα κανονικά για τις υπηρεσίες τους-, οπότε μην περιμένετε τέτοιες ευαισθησίες. Σταυρίδηδες είναι και οι “διανοούμενοι”. Η αποστολή τους, μέχρι τώρα, ήταν να πείσουν την πλέμπα πως ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή είναι το ίδιο πράγμα. Τώρα, έχουν αλλάξει γραμμή: προσπαθούν να πείσουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο επικίνδυνος από την Χρυσή Αυγή· μάλλον, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάρει ακόμα την έγκριση της Πρεσβείας. Φυσικά, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα γίνουν όλοι συριζαίοι και, αν πεις κακή κουβέντα για τον Τσίπρα, θα πέφτουν όλοι μαζί να σε λιντσάρουν. Να δείτε που σύντομα οι “διανοούμενοι” θα ανακαλύψουν και την πατρίδα. Γιατί, όπως είπε ο Samuel Johnson, «Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων».)

(Στους φίλους που μου γράφουν για “διανοούμενους” και “πνευματικούς ανθρώπους” -μιλάμε για χιονοστιβάδα από μέιλ-, έχω να τους πω πως δεν μπορώ να τα δημοσιεύσω στο μπλογκ. Αν θέλετε να τους βρίσετε, απευθυνθείτε στους ίδιους. Εγώ, ό,τι είχα να πω για τον “πνευματικό κόσμο”, το είχα πει αρκετά νωρίς: “Οι πιο πουτάνες από τις πουτάνες”.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.