Ας βρούμε αυτά που μας ενώνουν

Με την κυριαρχία -για περισσότερο από τρία χρόνια- της χρεοκοπίας της χώρας στην επικαιρότητα και στον δημόσιο διάλογο, έχουμε ξεχάσει εντελώς την ανθρώπινη φύση μας. Λες και ο άνθρωπος ορίζεται απόλυτα από οικονομικούς όρους και οικονομικές συνθήκες.

Η πολυδιάσπαση της ελληνικής κοινωνίας είναι ορατή. Κάθε Έλληνας και μια ξεχωριστή γνώμη. Μια ξεχωριστή γνώμη που, μάλιστα, αλλάζει από μέρα σε μέρα. Πολλές φορές, από λεπτό σε λεπτό.

Μια ματιά στον πολιτικό χάρτη της χώρας αναδεικνύει την πολυδιάσπαση, που οφείλεται σε ατομικά συμφέροντα, απελπισία, βεβαιότητες, αγκυλώσεις κλπ.

Μια και δεν φαίνεται σήμερα να υπάρχει μια ισχυρή πλειοψηφία που να μοιράζεται κοινές απόψεις και να έχει κοινό όραμα για να πάρει την εξουσία -ώστε να οδηγήσει σταθερά την χώρα τα επόμενα χρόνια μετά από εκλογές και να υπογράψει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο-, θα πρέπει να αναζητήσουμε και να αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν.

Αφού δεν μπορούμε να ενωθούμε με πολιτικά και οικονομικά κριτήρια, ας κοιτάξουμε μέσα μας, ώστε να ανακαλύψουμε τα κοινά στοιχεία που έχουμε με τους συμπατριώτες μας και να προχωρήσουμε όλοι μαζί.

Ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζει, διαχρονικά, τους Έλληνες -και το παραδέχονται μάλιστα- είναι ο φθόνος.

Ας αφήσουμε τον φθόνο να μας ενώσει.

Ας αφήσουμε τον φθόνο να μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας.

Ας βάλουμε τέλος στη διχόνοια με τον φθόνο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.