Αύγουστος 2013

Πιτσιρίκο καλησπέρα, θέλω να πω κάπου το παράπονο μου. Μένω μόνιμα Κεφαλονιά και κάθε καλοκαίρι αυτές της ημέρες είμαστε τίγκα από πολιτιστικά δρώμενα που οι ντόπιοι δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε λόγω εργασίας. Όλους τους νέους που αυτόν τον καιρό μπορούμε να δουλέψουμε να βγάλουμε κάνα φράγκο μας ξενερώνουνε άσχημα.

Οι Αθηναίοι θυμούνται να κάνουνε τα φεστιβάλ τους και να παρουσιάσουν τις θεατρικές τους παραστάσεις τον Αύγουστο μπροστά σε κοινό ως επί το πλείστον αθηναϊκό. Τον χειμώνα μας έχουν γραμμένους.

Ας κάτσουν στην Αθήνα να παρουσιάσουν τις παραστάσεις και να κάνουν της συναυλίες, αφού μόνο Αθηναίοι θα τους δουν που συνήθως δεν τους βλέπουν. Ποιος ο λόγος να περιοδεύεις αν είναι να παρουσιάσεις το έργο σου σε Αθηναίους; Ας μας θυμηθούν από Οκτώβρη, αν είναι μάγκες.

(Αγαπητέ φίλε, δεν φτάνει που δουλεύετε το καλοκαίρι και τεμπελιάζετε όλο τον χειμώνα -σαν τζίτζικας-, αλλά μου θέλετε και θεατρικές παραστάσεις από πάνω. Εμείς οι Αθηναίοι ζούμε για τον πολιτισμό. Χειμώνα και καλοκαίρι, εμείς οι Αθηναίοι μόνο τον πολιτισμό έχουμε στο μυαλό μας. Αν δεν έχει Ευριπίδη και Μπέκετ στο νησί, ο Αθηναίος δεν πάει διακοπές. Ο Αθηναίος πρώτα τσεκάρει το πρόγραμμα των παραστάσεων της Λυδίας Κονιόρδου, βεβαιώνεται πως θα παίξει στην Κεφαλονιά και μετά κλείνει δωμάτιο στο νησί. Σοβαρά τώρα, οι θεατρικές περιοδείες των “Αθηναίων” -αλλά και όλων των άλλων- γίνονται το καλοκαίρι γιατί οι αρχαίοι Έλληνες δεν σκέφτηκαν να φτιάξουν και μερικά μεγάλα κλειστά θέατρα και έχουμε ξεμείνει μόνο με τα ανοιχτά και κάτι γήπεδα. Εντάξει, γίνονται καλοκαίρι και για να δείξουν οι κυρίες τα νέα τους φορέματα και τα νέα τους λίφτινγκ. Δεν είδα και πολλούς Αθηναίους στις αμέτρητες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που παρακολούθησα αυτό το καλοκαίρι -μάλλον επειδή πολλοί Αθηναίοι είναι άφραγκοι και δεν έχουν χρήματα για διακοπές, πόσω μάλλον για θέατρο-, ενώ πολλές παραστάσεις στην περιφέρεια ακυρώθηκαν επειδή δεν υπήρχε ικανοποιητική προπώληση εισιτηρίων. Αν θέλετε να δείτε θέατρο, ελάτε τον χειμώνα στην Αθήνα για μια εβδομάδα, δείτε τις καλές παραστάσεις και επιστρέψτε στην Κεφαλονιά. Η επίσκεψή σας στην Αθήνα δεν θα σας ικανοποιήσει μόνο πολιτιστικά αλλά, παράλληλα, θα σας κάνει να καταλάβετε πόσο τυχερός είστε που αυτά τα χρόνια ζείτε στην Κεφαλονιά και όχι στην Αθήνα. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.