Μουσικές καρέκλες προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε πως χρειάζεται ένας μόνιμος μηχανισμός προαιρετικής κινητικότητας στο Δημόσιο. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα κινούνται διαρκώς, ώστε κανείς να μην μπορεί να πει πως κάθονται και δεν δουλεύουν.

Επειδή θα πρέπει να απολυθούν 15 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι το επόμενο διάστημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο θα επιλεγούν οι υπάλληλοι που θα απολυθούν.

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε κάθε δημόσια υπηρεσία, οι υπάλληλοι θα παίζουν μουσικές καρέκλες.

Οι υπάλληλοι θα βάζουν στο κέντρο του γραφείου καρέκλες -θα υπάρχει μια καρέκλα λιγότερη από τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων- και οι υπάλληλοι θα χορεύουν γύρω από τις καρέκλες στο ρυθμό της μουσικής που θα έχουν επιλέξει γνωστοί dj.

Όταν η μουσική θα σταματά απότομα, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να καθίσουν αμέσως σε μια καρέκλα. Ο δημόσιος υπάλληλος που δεν θα προλάβει να καθίσει σε μια καρέκλα, θα απολύεται.

Στη συνέχεια, θα αφαιρείται μια καρέκλα, και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συνεχίζουν να παίζουν μουσικές καρέκλες, μέχρι να απολυθεί ο αριθμός που απαιτεί η Τρόικα.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι μουσικές καρέκλες θα κάνουν εξαιρετικά ευχάριστη και διασκεδαστική τη διαδικασία των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων -αφού οι απολύσεις θα γίνουν παιχνίδι-, και, ήδη, έχουν παραγγελθεί οι καρέκλες στη Siemens, που δεν φτιάχνει καρέκλες αλλά τώρα θα φτιάξει γιατί είναι κρίμα να πάρει κάποιος άλλος τη δουλειά.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.