Εντοπίστηκε κατασκευαστικό λάθος στην Ακρόπολη

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες ο τουρισμός στην χώρα μας, αφού χιλιάδες τουρίστες σχηματίζουν ουρές έξω από την Ακρόπολη και άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας. Το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί, αφού το 2014 η Ελλάδα περιμένει 350 εκατoμμύρια τουρίστες.Οι ουρές που σχηματίζονται έξω από την Ακρόπολη οφείλονται στα πολλά κρουαζιερόπλοια που φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, οι ευθύνες για την ταλαιπωρία των τουριστών οφείλονται στον Φειδία, τον Ικτίνο και τον Καλλικράτη που δεν είχαν προβλέψει τα εκατοντάδες κρουαζιερόπλοια, με αποτέλεσμα να μην χωράνε οι τουρίστες στην Ακρόπολη.

Δεν είναι το πρώτο λάθος που έκαναν οι διάσημοι πρόγονοί μας, αφού ούτε τα αυτοκίνητα είχαν προβλέψει και δεν έφτιαξαν πάρκινγκ.

Το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής με την Ένωση Εφοπλιστών, για να βρεθεί ο τρόπος για καλύτερη πρόσβαση των τουριστών στην Ακρόπολη.

Μια σκέψη είναι οι τουρίστες να πέφτουν με αλεξίπτωτα στην Ακρόπολη ή να βλέπουν τα μνημεία, περνώντας μέσα από γιγαντιαίες νεροτσουλήθρες που θα ξεκινούν από το λιμάνι του Πειραιά και θα καταλήγουν στον Παρθενώνα.

Οι εφοπλιστές προτείνουν να μεταφερθεί η Ακρόπολη στην Ψυτάλλεια και να κάνουν τα κρουαζιερόπλοια τον γύρο του νησιού, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι τουρίστες με αποβιβάσεις και επιβιβάσεις.

Θετικά αντιμετωπίζεται και η πρόταση να μεταφερθεί η Ακρόπολη στο ηφαίστειο της Σαντορίνης, ώστε ο ήλιος να δύει πίσω από τον Παρθενώνα και το ηλιοβασίλεμα να γίνει ακόμα πιο μαγικό.

Πρόβλημα υπάρχει και με τις τουαλέτες της Ακρόπολης που δεν επαρκούν για τους χιλιάδες τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια, με αποτέλεσμα τα ραμολιμέντα με την ακράτεια να τα αμολάνε πίσω από τους θάμνους και τα μάρμαρα, και να μποχάει ο Ιερός Βράχος από τις κουράδες και τα κατρουλιά.

Οι εφοπλιστές προτείνουν να μπαίνει καθετήρας και να γίνεται κλύσμα σε όσους τουρίστες σκοπεύουν να επισκεφτούν την Ακρόπολη, ώστε οι σκατούλες να πετιούνται από τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Πειραιά που μυρίζει σαν βόθρος.

(Όταν ήμουν φοιτητής και δούλευα σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ένας ηλικιωμένος Αμερικανός -καλά, μπορεί και να μην ήταν τόσο ηλικιωμένος αλλά, άμα είσαι 18 χρονών, όλοι γέροι σου φαίνονται- μου είπε πως τον ταλαιπώρησε πολύ η ανάβαση στην Ακρόπολη και δεν καταλαβαίνει γιατί δεν έχουμε φτιάξει μια μικρογραφία της Ακρόπολης στους πρόποδες του λόφου, ώστε να μην κουράζονται οι τουρίστες από την ανηφόρα. Τότε είχα γελάσει. Τώρα μου φαίνεται καλή ιδέα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.