Κρέας για κανόνια

Πιτσιρίκο, τις τελευταίες μέρες με όλα αυτά που έγιναν και με αφορμή τις δηλώσεις της κόρης του Μιχαλολιάκου, των ΜΜΕ και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, μου είναι ολοφάνερο ότι οι χρυσαυγίτες και οι λοιποί φασίστες πατριώτες ακτιβιστές, δεν είναι τίποτε άλλο παρά κρέας για κανόνια, άνθρωποι τόσο εξαθλιωμένοι πια που έχουν δεχτεί τα πάντα από αυτούς που θα τους θυσίαζαν πρόθυμα για να περνούν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα.

Όλοι μιλάνε για το αίμα στα χέρια των “νοικοκυραίων” που τους ψήφισαν η τους ανέχτηκαν απλά, μόνο που το αίμα δεν είναι μόνο αυτών που σφάχτηκαν η καταδιώχθηκαν αλλά και αυτών που έσφαξαν ή είναι πρόθυμοι να σφάξουν η έστω και να σφαχτούν “για την πατρίδα τον αγώνα και το κίνημα”.

Και δεν μπορώ παρά να τους δω με συμπάθεια όλους αυτούς γιατί είναι άνθρωποι που προσπαθούν έστω και με αυτό τον αρρωστημένα λανθασμένο τρόπο να διεκδικήσουν αυτό που τους στερήθηκε από αυτό τον κόσμο: Το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

(Αγαπητέ φίλε, σε όσους ξένους δημοσιογράφους έχω μιλήσει τα τελευταία χρόνια, είπα πως αυτοί που ψήφισαν Χρυσή Αυγή δεν είναι όλοι νεοναζιστές. Είναι, όμως, ηλίθιοι. Εγώ δεν τους βλέπω με καμία συμπάθεια. Όταν συναντώ έναν άνθρωπο που ψήφισε Χρυσή Αυγή ή εγκωμιάζει την Χρυσή Αυγή, αποχωρώ αμέσως. Σταμάτησα να ψωνίζω από μαγαζιά που τα έχουν άνθρωποι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Κρέας για τα κανόνια είμαστε όλοι. Όλοι αναλώσιμοι. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να γίνουμε ναζιστές και ρατσιστές. Ίσα-ίσα, το αντίθετο. Δεν ψηφίζεις Χρυσή Αυγή για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Να μην πήγαιναν να ψηφίσουν. Αυτό το καταλαβαίνω. Να γύριζαν την πλάτη σε όλο το πολιτικό σύστημα. Αλλά οι ίδιοι άνθρωποι, τόσα χρόνια, ψήφιζαν και αποθέωναν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Κι εκεί για αξιοπρέπεια έψαχναν; Πότε κατάλαβαν ότι έχασαν την αξιοπρέπειά τους; Όταν σταμάτησαν τα ρουσφέτια από τους πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας; Να κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους και μετά να νιώσουν αδικημένοι και χωρίς αξιοπρέπεια. Αλλά η αυτοκριτική είναι δύσκολη. Και η λέξη “αξιοπρέπεια” τους είναι άγνωστη. Δεν είχαν και δεν θα έχουν ποτέ αξιοπρέπεια. Μην ψάχνετε δικαιολογίες για όλους. Δεν τους βοηθάτε να πάνε παρακάτω. Ψήφισαν τους φονιάδες, είναι συνυπεύθυνοι για τα εγκλήματα. -)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.