Μετανάστευση

Γεια χαρά. Ήθελα απλά να παραθέσω μια παρατήρηση-απορία για Έλληνες που βρίζουν ή θεωρούνε “κότες” όσους φεύγουν Εξωτερικό. Δεν μπορώ να καταλάβω,οι περισσότεροι που κράζουν νέους Έλληνες μετανάστες ή αυτούς που ψάχνονται να φύγουν.

Οι περισσότεροι (όχι όλοι !) με τους οποίους έχω συζητήσει το θέμα αυτό, ή έχουν στάνταρ καλό μηνιάτικο εισόδημα (σε σχέση με το βασικό) ή η επιχείρηση τους αποφέρει ακόμα πολλά κέρδη(ναι, υπάρχουν ακόμα).

Συγγνώμη αλλά δεν φταίξανε όλοι για την κατάσταση της Ελλάδας. Ένα μεγάλο ποσοστό ψήφιζε τους βολευτάδες που τόσα χρόνια βγαίνανε σκάνδαλα και πολλοί ακόμα συνεχίζουν.

Γιατί και τις προάλλες πήγα για εξέταση ρουτίνας σε ιατρό (γιατί προφανώς τα σάπια-εδώ και χρόνια- ασφαλιστικά δεν καλύπτουν και τίποτα), έκραζε τους Έλληνες που αφήνουν την Ελλάδα “μας” και μου πήρε 70 ευρώ και έκοψε απόδειξη των 50 ευρώ.(Μάλλον δεν θα πεινάει,όπως κάτι οικογένειές ζούνε με 300 ευρώ και ψάχνουν κάποιον φίλο ή συγγενή για να βρούνε ίσως κάτι πιο δίκαιο) Σύνταξη 2000 ευρώ. Μισθός 5000ευρώ. Μισθός 1200ευρώ. Δεν είναι πολλοί, αλλά υπάρχουν.

Προσωπικά βαρέθηκα να βλέπω τους μισούς ανεγκέφαλους να έχουν στραφεί στην ακροδεξιά και τον κάθε σάπιο Νεοδημοκράτη-Πασόκο να έχει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας, συνεπώς και για την μετανάστευση, αυτοκτονίες, ανεργία, ανασφάλιστους ανθρώπους.

Φταίνε και αυτοί! Και δεν υπάρχει η δικαιολογία “δεν ξέραμε”. Ναι, ο καθένας έχει το δικαίωμα να αναζητήσει μια ζωή μακρυά από την ελληνική μιζέρια, εάν το επιθυμεί.

2013 και ακόμα βλέπουμε να πιστεύουνε την μασημένη τροφή των καναλιών.

Τι να πω,είμαστε άξιοι της μοίρας μας..

Αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που δεν φταίξανε ΚΑΘΟΛΟΥ . Γιατί, όταν κάνεις τα βρίσκει στρωμένα από άλλον, όλα είναι πολύ εύκολα.

Η Μετανάστευση πάλι καθόλου..

Ευχαριστώ φίλε Πιτσιρίκο για τον χρόνο σου.

(Αγαπητή φίλη, εγώ δεν διαφωνώ με τους συμπατριώτες μας που μεταναστεύουν. Η μετανάστευση δείχνει να είναι η μόνη επιλογή ενός τίμιου Έλληνα. Είναι δικαίωμα του καθενός να πάει όπου θέλει. Βέβαια, όσοι λένε πως οι Έλληνες μετανάστευαν μαζικά το ’50 και το ’60 ξεχνούν πως τότε η Ελλάδα είχε βγει από έναν παγκόσμιο και έναν εμφύλιο πόλεμο, ενώ είχε και ένα εκατομμύριο νεκρούς. Οπότε, δεν την καταλαβαίνω τη σύγκριση με το σήμερα. Εκείνο, όμως, που με εντυπωσιάζει είναι ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, το σπίτι τους, την οικογένειά τους, τους φίλους τους και όλα όσα αγαπούν, για να βρουν δουλειά. Δηλαδή, έχουμε πειστεί πως είναι λογικό να εγκαταλείψεις την πατρίδα σου για να πας να δουλέψεις σερβιτόρος στην Αυστραλία. Πειστήκαμε πως είναι λογικό να σε εξορίζουν. Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τους Έλληνες. Συμβαίνει με όλους. Όλοι οι λαοί του πλανήτη το έχουν ρίξει στη μετανάστευση. Δεν ξέρω πώς μας έπεισαν πως η δουλειά είναι κάτι για το οποίο αξίζει να μεταναστεύσεις και στη Γη του Πυρός. Ειδικά, όταν είναι ολοφάνερο πως δεν μπορεί να υπάρξει εργασία για όλους, αφού οι εργαζόμενοι γίνονται όλο και πιο περιττοί στην οικονομία της ελεύθερης αγοράς -δεν χρειάζονται εργαζόμενοι- και η ανεργία θα αυξάνεται διαρκώς σε όλο τον κόσμο. Προσωπικά, θεωρώ πως η εποχή της εργασίας έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί και θα πρέπει να στραφούμε σε άλλους τρόπους, για να κάνουμε το πέρασμά μας από αυτή τη ζωή πιο φωτεινό, πιο όμορφο και πιο ευτυχισμένο. Η δουλειά -όχι πολλά χρόνια πριν- ήταν κάτι που έκαναν μόνο οι σκλάβοι και δεν ήταν και τόσο περιζήτητο. Δηλαδή, η δουλειά ήταν ντροπή. Αναρωτιέμαι πώς έγινε τόσο της μόδας. Μάλλον πείστηκαν οι άνθρωποι πως αξίζει να γίνουν σκλάβοι και, για να το καταφέρουν, πρέπει να φύγουν από την πατρίδα τους και να πάνε στην άλλη άκρη της γης. Κάποτε θα καταλάβουν πως δεν μπορούν να φύγουν πια από πουθενά. Ελπίζω αυτό να συμβεί πριν περάσει όλη τους η ζωή στην σκλαβιά και στην εξορία. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.