Τα παιδία παίζει

Καλημέρα πιτσιρίκο. Πολλές φορές ρωτάμε ο ένας τον άλλον γιατί να συμβαίνει αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας και πώς είναι δυνατόν οι άνθρωποι να μην καταλαβαίνουν απλά πράγματα που για άλλους είναι αυτονόητα. Άκου λοιπόν μια ιστορία που που λαμβάνει χώρα σε μια περιοχή της Αθήνας κάτω απο την Ακρόπολη.

Δίπλα στο σπίτι μας υπάρχει μια μικρή πλατεία που χρησιμοποιούν 5-10 παιδάκια ηλικίας από 6 μέχρι 12 ετών και μαζεύονται και παίζουν, κάθε απόγευμα για δυο τρεις ώρες.

Φυσικό είναι όταν είναι μαζεμένα παιδιά σε ένα χώρο να κάνουν φασαρία. Άλλωστε, παιδιά είναι, αν δεν παίξουν κρυφτό τα παιδιά, ποιος θα παίξει;

Τέλος πάντων. Κάποιοι καλοί κύριοι και κυρίες λοιπόν μένουν πάνω από την πλατεϊτσα και γύρω από αυτήν ενοχλούνται πάρα πολύ σε σημείο κάποιος ηλικιωμένος εκτός από τις συνεχείς παρενοχλήσεις και φωνές στα παιδιά άρχισε να πετάει νερό με κουβά.

Μερικοί από αυτούς άρχισαν να μαζεύουν υπογραφές προκειμένου να επιληφθεί η αστυνομία για να καθαρίσουν την πλατεία.

Ευτυχώς, μια δυο φορές που κάλεσαν την αστυνομία, οι αστυνομικοί κατάλαβαν και έφυγαν δίχως να κάνουν ούτε σύσταση στα παιδιά και στους γονείς διότι δεν υπήρχε πουθενά παρανομία.

Προχθές λοιπόν ξαφνικά εμφανίστηκαν δύο καινούρια πρόσωπα, ένα ζευγάρι, μια Ελληνίδα και κάτι που έμοιαζε με Γερμανό.

Η μεν Ελληνίδα άρχισε να ανακρίνει τα δεκάχρονα με ύφος δέκα καρδιναλίων και οκτώ κοκόρων ο δε Γερμανός άρχισε να τραβά βίντεο τα δεκάχρονα που έκλαιγαν.

Μετά το περιστατικό και αφού έκανα αυτό που έπρεπε, κάθισα και σκεφτόμουνα πώς είναι δυνατόν να μην ενοχλούνται οι άνθρωποι από το θόρυβο των τουριστικών λεωφορείων και τα καυσαέρια, από τις κομμένες εξατμίσεις των μοτοποδηλάτων, από τα κορναρίσματα και την κίνηση που δημιουργείται στον συγκεκριμένο δρόμο μετά το τέλος του Ηρωδείου, τα χαράτσια που πληρώνουν, την καθημερινή αδικία που υφίστανται και να ενοχλούνται από πέντε παιδιά που παίζουν όταν δεν έχουν σχολείο.

Τελικά, η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλώς στη Βουλή αλλά μέσα στα σπίτια σε κάθε γειτονιά και δυστυχώς θα αργήσει να φύγει.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Δημήτρης

(Αγαπητέ Δημήτρη, ας ξεκινήσουμε από τα θετικά. Η συνεργασία της Ελληνίδας με τον Γερμανό -για να μην παίζουν τα παιδιά στην πλατεία- αποδεικνύει περίτρανα πως Έλληνες και Γερμανοί μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά. Το να παίζουν τα παιδιά το θεωρώ απαράδεκτο, αν και εμένα μου αρέσει πολύ να παίζω. Τα παιδιά πρέπει να δουλεύουν όπως έκαναν πριν βρεθούν όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι αριστεροί που σταμάτησαν την παιδική εργασία στα εργοστάσια. Ευτυχώς, σε πολλές χώρες δεν το έχουν καταφέρει ακόμα, ενώ και στην Ελλάδα υπάρχουν παιδιά που αντιστέκονται στην ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς και εργάζονται. Με το ζόρι. Ελπίζω, με την απόλυτη κυριαρχία της ελεύθερης αγοράς, να πάψει η σκανδαλώδης προστασία του συνδικάτου των παιδιών από το κράτος, και όλα τα παιδιά να δουλεύουν υποχρεωτικά. Ο παππούς που πέταξε νερό στα παιδιά ήθελε να παίξει. Κι έπαιξε μπουγέλα. Τα τουριστικά λεωφορεία δεν ενοχλούν τους κατοίκους της περιοχής γιατί μεταφέρουν τουρίστες που φέρνουν κέρδος. Τα παιδιά δεν φέρνουν κέρδος. Εκτός αν τα πουλήσεις για όργανα ή τα προωθήσεις στην πορνεία. Επίσης, τι παράδειγμα δίνουν στους τουρίστες της περιοχής της Ακρόπολης ένα τσούρμο πιτσιρίκια που παίζουν; Τους ζητάμε δανεικά για να παίζουν τα παιδιά μας ανέμελα στις πλατείες; Τώρα, επειδή είμαι γάτα και ξέρω για ποια πλατεία μιλάς -αφού αυτή είναι η γειτονιά που γεννήθηκα-, να σε ενημερώσω πως αυτή η μικρή πλατεία ήταν αρχικά δρόμος που πεζοδρομήθηκε. Σε αυτή την πλατεία, συχνάζει η αγαπημένη μου αδέσποτη γάτα, ενώ υπάρχει και μια υπέροχη μιμόζα. Ακριβώς δίπλα στους σκουπιδοτενεκέδες. Τελειώνοντας, σου κρατάω μούτρα που δεν έγραψες τι εννοείς με το “έκανα αυτό που έπρεπε” -αν και μπορώ να φανταστώ- και σε προτρέπω να πάρεις το παιδάκι σου και να φύγεις οριστικά από την Αθήνα. Καλά, πάρε και τη γυναίκα σου. Να έχεις κάποιον να σου μαγειρεύει και να σου πλένει τα ρούχα. Φιλιά!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.