Χωροφύλακας να γίνεις γιε μου

Ο Ηλίας Κασιδιάρης παρευρέθηκε χτες σε εκδήλωση μνήμης που έκανε η Χρυσή Αυγή για τη μάχη των Θερμοπυλών. Η Χρυσή Αυγή έχει πάρει παραμάζωμα τα μνημόσυνα –άντε να βρεθεί και ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να του κάνουν κι αυτουνού κάνα ευχέλαιο- αλλά το θέμα είναι αλλού: ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε –μεταξύ άλλων- πως, για να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα των «λαθρομεταναστών», των συμμοριών αλλοδαπών και των Ρομά στην περιφέρεια, χρειάζεται η επανίδρυση της χωροφυλακής με πολεμική εκπαίδευση και στρατιωτικό οπλισμό.

Τον περασμένο μήνα, έγραφα:

«Γέμισε η χώρα χωροφύλακες. Αν ξαναφτιαχτεί η Χωροφυλακή, λογικά θα υπάρχουν εκατομμύρια αιτήσεις για πρόσληψη.»

Η Χρυσή Αυγή ακολουθεί μια άψογη τακτική. Πιάνει τα μηνύματα. Την είδε την επιθυμία της ελληνικής κοινωνίας για χωροφυλακή• τουλάχιστον την είδαν αυτοί που σχεδιάζουν την τακτική της Χρυσής Αυγής, γιατί αυτοί οι ζαβοί που βλέπω δεν μπορούν να σχεδιάσουν τίποτα.

Έχοντας γυρίσει τη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια, έχω διαπιστώσει πως υπάρχει οργή. Οργή και σύγχυση. Και αδιαφορία ταυτόχρονα. Μη ρωτάτε πώς γίνεται. Γίνεται.

Επίσης, έχω διαπιστώσει πως υπάρχει τεράστια βλακεία και βαριά αμορφωσιά.

Πραγματικά, άκουγα συζητήσεις γύρω μου και ήθελα να το βάλω στα πόδια. Ορδές καθυστερημένων. Καμία ελπίδα.

Φυσικά, αυτό δεν ισχύει μόνο για την περιφέρεια, ισχύει για όλη τη χώρα.

Και δεν είναι καινούργιο. Προετοιμάζεται εδώ και χρόνια: “Πώς στρώθηκε ο δρόμος για τον φασισμό”.

Αν το 2013 δεν ξέρεις τι είναι ο ναζισμός, είσαι για τις σπηλιές.

Ωραία είναι τα λόγια για την ανωτερότητα των Ελλήνων, αλλά ας παραδεχτούμε επιτέλους πως ο αναλφαβητισμός και η αμορφωσιά σαρώνουν. Και δεν αποτελούν προτερήματα.

Είναι εντυπωσιακό πως στη φτωχή Ελλάδα του ’50 οι άνθρωποι ήξεραν και δέκα πράγματα• τουλάχιστον έτσι νομίζω, γιατί δεν είχα γεννηθεί ακόμα.

Σήμερα, που κάθε σπίτι έχει και από τρία ντοκτορά και τρεις υπολογιστές, οι άνθρωποι δεν ξέρουν ποιος ήταν ο Χίτλερ και ποιες θηριωδίες έκανε. Και στην Ελλάδα.

Η Χρυσή Αυγή είναι ό,τι πιο συστημικό υπάρχει στη χώρα σήμερα.

Ο ρόλος της Χρυσής Αυγής είναι να μην κινδυνέψουν οι μεγαλοαστοί. Για να μείνει το σύστημα ως έχει. Γι’ αυτό την φούσκωσαν και την φουσκώνουν.

Αλλά εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα.

Για να αναδείξεις τη συστημικότητα της Χρυσής Αυγής, πρέπει εσύ να μην είσαι συστημικός.

Και λυπάμαι, αλλά δεν υπάρχει κανένα αντισυστημικό κόμμα.

Όταν θα δείτε την κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ, για να αντιμετωπιστεί τάχα μου ο ναζιστικός κίνδυνος, θα το καταλάβετε και όσοι δεν το έχετε καταλάβει ακόμα.

Αλλά, κατά βάθος, αυτό θέλετε. Δεν θέλετε καμία ανατροπή, καμία αλλαγή. Τα φοβάστε αυτά.

Τουλάχιστον, αφού δεν θέλετε να αλλάξει τίποτα, σταματήστε να γκρινιάζετε.

(Μετά τον Πέτρο Τατσόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε χτες σε επερχόμενη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από δυο μήνες, έγραφα:
«Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επικαλεστεί τον νεοναζιστικό κίνδυνο της Χρυσής Αυγής, για να κάνει κυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία και μετά να πει ‘Ελληνικέ λαέ, εμείς θέλαμε να καταργήσουμε το μνημόνιο αλλά, μπροστά στον κίνδυνο να μπει στην κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή, θυσιαστήκαμε και αναγκαστήκαμε να κάνουμε κυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία για το καλό της πατρίδας’.

Δηλαδή, το πρόβλημα της χώρας δεν είναι πια η χρεοκοπία και το Μνημόνιο αλλά η Χρυσή Αυγή και ο νεοναζισμός.

Ξεχάστε το έλλειμμα δημοκρατίας και την απουσία της Δικαιοσύνης. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η Χρυσή Αυγή.

Οπότε, με τον μπαμπούλα της Χρυσής Αυγής ως δικαιολογία, ξεχνάει ο ΣΥΡΙΖΑ πως είναι εναντίον του Μνημονίου, βγαίνει από την δύσκολη θέση να αποδείξει πως το εννοεί, κάνει κυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία και ξεπλένει και την Νέα Δημοκρατία.

Είναι πάρα πολύ χρήσιμη η Χρυσή Αυγή, για το πολιτικό κατεστημένο και την οικονομική ελίτ. Πάνω στην Χρυσή Αυγή παίζεται η επιβίωσή τους.

Η Χρυσή Αυγή είναι το πλυντήριο.

Η Χρυσή Αυγή ήταν το τέλειο κόλπο του συστήματος. Και οι Έλληνες τσίμπησαν.

Συνεργασία Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, για να σωθεί η χώρα από τον νεοναζισμό.»)

(Και πριν από 6 χρόνια, σε ένα κείμενο για τις γαλλικές εκλογές και την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία, έγραφα:

“Η φασιστική στροφή δεν αποτελεί πρόβλημα για τη Γαλλία, μιας και ο φασισμός δεν είναι άσχετος με την αστική δημοκρατία, όπως νομίζει λανθασμένα το πόπολο επειδή το έχουν παραπληροφορήσει, αλλά απλή παραλλαγή της· όταν η αστική εξουσία τα βρίσκει σκούρα, ρίχνει μια φασιστική εκτροπή κι έρχεται στα ίσα της η …δημοκρατία.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον γαλλικό λαό που επέδειξε υψηλό δημοκρατικό φρόνημα – οι γάλλοι πολίτες κατάλαβαν πως διαγράφεται φασιστικός κίνδυνος για τη χώρα και ψήφισαν από μόνοι τους τούς φασίστες υποψηφίους, ώστε να μη χρειαστεί να βγουν τα τανκς στους δρόμους και κινδυνεύσει η Γαλλική Δημοκρατία. Να τους βλέπουμε εμείς και να παραδειγματιζόμαστε.”)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.