Μόνο οι πολίτες μπορούν να θέσουν εκτός νόμου την Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου αν και είναι εκτός νόμου. Ο λόγος που η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου είναι επειδή σήμερα μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου είναι εκτός νόμου. Η χώρα είναι εκτός νόμου. Αυτό “νομιμοποίησε” τη Χρυσή Αυγή.

Μετά την χρεοκοπία της χώρας, η Δικαιοσύνη δεν λειτούργησε, κάθαρση δεν έγινε, οπότε είναι υποκριτικό και επικίνδυνο ο εκτός νόμου Βενιζέλος -με τον περίφημο νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών- να καμώνεται τον δημοκράτη που ζητάει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Η Χρυσή Αυγή είναι χρήσιμη για το υπάρχον πολιτικό καθεστώς και την οικονομική ελίτ. Άλλωστε, η Χρυσή Αυγή είναι δικό τους δημιούργημα.

Υπάρχει πάντα το ερώτημα για το ποιοι είναι οι χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής. Αν και δεν κρύβονται. Οι αποδείξεις παραμένουν κρυφές. Αλλά πού θα πάει…

Η Χρυσή Αυγή είναι χρήσιμη για το καθεστώς με δυο τρόπους.

Από τη μία, φούσκωσαν την Χρυσή Αυγή, ώστε να αποτελέσει ασπίδα για την υπάρχουσα πολιτική και οικονομική ελίτ. Είναι γνωστό από την Ιστορία πως, όταν το καπιταλιστικό σύστημα και η αστική δημοκρατία τα βρουν σκούρα -και κινδυνεύει η μεγαλοαστική τάξη-, ρίχνουν μια φασιστική εκτροπή και έρχεται στα ίσα της η …δημοκρατία.

Από την άλλη, με τους νεοναζιστές στο κοινοβούλιο, οι πάντες μπορούν να υποδύονται τους νόμιμους και τους δημοκράτες. Νόμιμος και δημοκράτης ο Βενιζέλος, νόμιμος και δημοκράτης ο Βορίδης.

Πλυντήριο η Χρυσή Αυγή. Τους ξεπλένει όλους.

Βέβαια, αν συνεχίσουμε να βαφτίζουμε νόμιμους και δημοκράτες τραμπούκους σαν τον Βορίδη, δεν θα αργήσει η ώρα που θα γίνει υπουργός και ο Κασιδιάρης.

Ανήκω σε αυτούς που δεν έχουν πρόθεση να χτυπήσουν ή να σκοτώσουν κάποιον· η μόνη περίπτωση να χτυπήσω κάποιον άνθρωπο είναι για να αμυνθώ ή για να προστατεύσω κάποιον που κινδυνεύει. Και έχω πολύ βαρύ χέρι.

Ανήκω σε αυτούς που απαιτούν Δικαιοσύνη.

Ανήκω σε αυτούς που απαιτούν Νέο Σύνταγμα.

Ανήκω σε αυτούς που απαιτούν Δημοκρατία.

Η χρησιμοποίηση βίας απέναντι στη βία της Χρυσής Αυγής είναι η χειρότερη επιλογή που μπορεί να κάνει κάποιος.

Αυτό θέλει τόσο η Χρυσή Αυγή, όσο και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μαζί με τους ολιγάρχες: να κλιμακωθεί η βία.

Δεν καταδικάζω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, γιατί έχω διαβάσει και Ιστορία. Απέναντι στην καθημερινή και αδίστακτη βία της εξουσίας, θεωρώ τη βία την τελευταία επιλογή. Και μόνο απέναντι στην εξουσία.

Η Χρυσή Αυγή δεν έπρεπε ποτέ να αναγνωριστεί από τον Άρειο Πάγο και δεν έπρεπε να έχει συμμετάσχει στις εκλογές.

Αυτό, όμως, έγινε.

Τώρα, οι μόνοι που μπορούν να θέσουν την Χρυσή Αυγή εκτός νόμου και εκτός Βουλής είναι οι Έλληνες πολίτες. Γιατί οι πολίτες έφεραν την Χρυσή Αυγή στη Βουλή. Δεν μπούκαρε μόνη της.

Η ελληνική Δικαιοσύνη απέτυχε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, οπότε τη λύση θα δώσουν οι πολίτες.

Αν θέλουν, βέβαια. Ίσως, υπάρχουν Έλληνες που θέλουν να σφαχτούμε μεταξύ μας. Ίσως, ηδονίστηκαν στο άκουσμα της είδησης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Είναι μια ευκαιρία να μετρηθούμε. Να δούμε ποιοι είμαστε.

Τα ψέματα και οι εθνικοί μύθοι για την ανωτερότητα του Έλληνα τελείωσαν.

Φανερέ φασίστα και κρυφοφασίστα νοικοκυραίε -που αδιαφορείς για τα πάντα-, τα χέρια σου έχουν πια αίμα.

Και δεν είσαι ούτε ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες, ούτε ο Παπαφλέσσας στο Μανιάκι. Είσαι ένα σίχαμα.

(Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα.)

(Πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012, πριν η Χρυσή Αυγή μπει στη Βουλή, έγραφα “Να μη φοβόμαστε την αλήθεια”.)

(Τον Μάιο του 2012, πριν τις εκλογές του Ιουνίου, έγραφα πως οι εκλογές του Ιουνίου δεν έχουν να κάνουν με το ευρώ και με το Μνημόνιο αλλά με τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη και καλούσα τους πολίτες να γίνουν δικαστές και να αποδώσουν δικαιοσύνη με την ψήφο τους: “Οι πολίτες δικαστές”.)

(Το Οκτώβριο του 2012, έγραφα “Πώς στρώθηκε ο δρόμος για τον φασισμό”.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.