Ζήτω ο Ναύτης του Αιγαίου!

Σήμερα το πρωί ξύπνησα στις 6 παρά τέταρτο. Επειδή δεν υπήρχε θάλασσα να βουτήξω, αποφάσισα να βγω μια βόλτα. Μετά από λίγο, στους άδειους δρόμους της Πλάκας, συνάντησα μια μπάντα που πήγαινε στην παρέλαση στο Σύνταγμα. Δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία αλλά, ξαφνικά, άρχισαν να παίζουν τον «Ναύτη του Αιγαίου», το αγαπημένο μου εμβατήριο, οπότε έβγαλα την κάμερα και άρχισα να τους ακολουθώ και να τραβάω.

Το αστείο είναι πως, αν προσέξετε, κάνω κι εγώ βήμα στο ρυθμό του εμβατηρίου που παίζει η μπάντα.

Ακούστηκαν μερικά βρισίδια πίσω από τα παράθυρα από κάποιους πατριώτες που ήθελαν να κοιμηθούν και τους ξύπνησε η μπάντα στις εξήμισι τα ξημερώματα.

Αλλά εγώ ήμουν ενθουσιασμένος γιατί είμαι ο Ναύτης του Αιγαίου, κρεβάτι έχω τα βαθιά νερά, και για την ένδοξη πατρίδα, είμαι όλος φλόγα και καρδιά.

Κι όμως, ήμουν κι εγώ κάποτε ναύτης του Αιγαίου και έχω κάνει άπειρες παρελάσεις με αυτό το εμβατήριο -στην πρώτη σειρά πάντα-, ενώ στην προπαίδευση τραγουδούσα «Άγιε Νικόλα μας βοήθα, ο στόλος πάντα να νικά, να προστατεύει την Ελλάδα, την Κύπρο μας και τα νησιά».

Αν και η Ελλάδα δεν υπάρχει, αν και η Ελλάδα δεν είναι χώρα, αν και η Ελλάδα πάντα ξεπουλιόταν και ξεπουλούσε τους ανθρώπους που πολέμησαν γι’ αυτήν και έχυσαν το αίμα τους χωρίς να περιμένουν καμία ανταμοιβή, ζήτω η Ελλάδα της φαντασίας μας!

Ζήτω κι ο ναύτης του Αιγαίου! Που έχει και μεγάλο σουξέ στις τουρίστριες.

(Το βίντεο διακόπτεται ξαφνικά επειδή μου τελείωσε η μνήμη. Διαφορετικά, ακόμα θα τραβούσα.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.