Δεν έχει αλλάξει τίποτα

Οι αλληλοκατηγορίες ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον ΣΥΡΙΖΑ –με αφορμή τις δηλώσεις περί αποστασίας- δίνουν την εντύπωση πως κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει στην πολιτική ζωή του τόπου αλλά στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα. Τίποτα από αυτά δεν αφορά και δεν απασχολεί τους πολίτες.Αυτό που ζούμε στην πολιτική ζωή της χώρας είναι ο νέος δικομματισμός, όπου την θέση του ΠΑΣΟΚ έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό έχει συμβεί χωρίς ρήξεις. Χωρίς συγκρούσεις. Ομαλά.

Και δεν φέρνει τίποτα καινούργιο. Και καμία ανατροπή. Όλοι στις θέσεις τους. Μια ταμπέλα αλλάξανε.

Μάλιστα, σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ των πρώτων χρόνων, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να γίνει κίνημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όντας αξιωματική αντιπολίτευση και στα πρόθυρα πια της εξουσίας, δεν έχει καταφέρει –μετά από τριάμισι χρόνια μνημόνια- να κάνει μια μεγάλη διαδήλωση.

Αυτό είναι εντυπωσιακό και θα πρέπει να έχει προβληματίσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Που, πάντως, δεν μοιάζουν ιδιαίτερα προβληματισμένα από το γεγονός ότι δεν πείθουν τους πολίτες.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν την “επανάσταση” από τα κανάλια των νταβατζήδων της διαπλοκής. Ανάμεσα στις διαφημίσεις.

Το ΠΑΣΟΚ είχε πάει στις εκλογές του 1981 με συνθήματα, όπως «Έξω από το ΝΑΤΟ» και «Έξω από την ΕΟΚ».

Το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε αυτά τα συνθήματα μετά τις εκλογές. Αφού πήρε την εξουσία. Όχι πριν.

Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκαταλείψει τα όποια «αριστερά» του συνθήματα, πριν γίνει κυβέρνηση. Προσπαθεί να πείσει πως είναι εντελώς ανώδυνος και ακίνδυνος. Μια νέα Νέα Δημοκρατία. Αλλά χωρίς παρελθόν.

Σήμερα, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας ασχολήθηκαν με ένα πρώην στέλεχος του ΔΟΛ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήρισε ένα άλλο πρώην στέλεχος του ΔΟΛ και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «βιζιτού» και «γελωτοποιό».

Μάλιστα, ο δεύτερος δήλωσε πως δεν είναι βιζιτού και γελωτοποιός. Ασχολίαστο.

Αυτά συμβαίνουν στο κόμμα που θέλει να κυβερνήσει την χώρα μετά από την χρεοκοπία.

Ωραίες είναι οι παρόλες και οι φανφάρες για την αποστασία -που, τελικά, δεν αφορούν κανέναν- αλλά αναζητούνται πολιτικοί που θα έχουν τα κότσια να «αποστατήσουν» από την Τρόικα και τα Μνημόνια και, αν χρειαστεί, να «αποστατήσουν» και από την ευρωζώνη.

Επίσης, αναζητούνται και οι πολίτες που θα στηρίξουν αυτούς τους πολιτικούς.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.