Μάπες Show

Πιτσιρίκο, πριν κάμποσες μέρες με πήρε τηλέφωνο ο κολλητός μου με μια καταπληκτική ιδέα για έξοδο την Κυριακή. Να πάμε να παρακολουθήσουμε από τα θεωρεία της βουλής τη συζήτηση-ψηφοφορία για την πρόταση μομφής. Λέω κι εγώ δεν είναι άσχημη ιδέα, αν σε ενδιαφέρει να αναλύσεις τα τροχαία δυστυχήματα μια επίσκεψη στο ΚΑΤ είναι απαραίτητη, για το πρόβλημα των ναρκωτικών μία επίσκεψη στον ΟΚΑΝΑ κ.τ.λ.

Έχω και μια έμφυτη έλξη στον σουρεαλισμό και να σου πρώτο τραπέζι πίστα ο υποφαινόμενος στα θεωρεία τύπου Muppet Show να βλέπει το Μάπες σόου των πολιτικών.

Όσοι παρακολουθούν ποδόσφαιρο ξέρουν ότι καλό από την τηλεόραση αλλά όταν είσαι στο γήπεδο είναι πολύ καλύτερο για δύο σημαντικούς λόγους.Την ατμόσφαιρα και το ότι βλέπεις όλο το γήπεδο όταν οι κάμερες ακολουθούν τη μπάλα.

Απ’ όλα είχε ο μπαξές.

Ξεχώρισα κάποιες ερμηνείες όπως αυτή του κουρδιστού Κακλαμάνη στο ρόλο του τυφλού (δεν είδε τίποτα) πλην τίμιου κομπάρσου,την είσοδο της Κανέλλη που φορούσε κάτι μπλε πυτζάμες και δεν θυμόταν που κάθονται οι δικοί της και τη στιγμή που ο Τσίπρας είπε στο Βενιζέλο ότι μάλλον είναι πολύ βαρύς για να τον πάρει στην πλάτη του…

Να μην ξεχάσω την ανεπανάληπτη ερμηνεία του υπουργού Υγείας στο ρόλο του Στηβ Ντούζου που οργάνωνε τις φάρσες όπως αυτή στην Ζωή Κωσταντοπούλου που μόλις έκανε μια παρέμβαση της φώναζαν “βοήθεια”.

Ο υπουργός καθόταν δίπλα από μια κοπέλα που είχε απόκριες και είχε ντυθεί Πιπιλή.

Από ουσία τίποτα -τι έκπληξη, μόνο από την Παπαρήγα έμαθα ποιες εταιρίες ανήκουν στη ΦΑΓΕ, από τα κρουασάν Folie μέχρι τα κοτόπουλα Μιμίκος.

Επίσης κι ο Κακλαμάνης μας ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού άμυνας οι Τούρκοι ετοιμάζουν απόβαση για αυτό δεν πρέπει να πέσει η κυβέρνηση και ησύχασα μόνο όταν ο υφυπουργός πήρε το λόγο να μας πει ότι προφανώς αναφερόταν σε προηγούμενες δεκαετίες. Ωραία εμπειρία, δωρεάν επιθεώρηση.

Αυτά μέσα στο κοινοβούλιο γιατί έξω πάλι μίλησε η κοινωνία που θέλει την αριστερά να την απαλλάξει απ’ το μνημόνιο αλλά δεν τη βοηθάει μην βγει και μπλέξουμε σε χειρότερα.

Μου θυμίζει η δουλειά τους Κύπριους που δεν θέλανε τη δεξιά του Τάσσου -και καλά έκαναν, τον προσέλαβαν με βαριά καρδιά να βγάλει το φίδι από την τρούπα με το σχέδιο Ανάν και μετά bye-bye.

Σε τακτικό επίπεδο νομίζω οτί ο Τσίπρας κατέθεσε την πρόταση μομφής για να φθείρει και να εκθέσει στις όποιες πιθανές αντιμνημονιακές αρλούμπες για καμιά ψήφο το ΠΑΣΟΚ και κυρίως τη ΔΗΜΑΡ.

Στο παρασύνθημα…

Είμαι κι εγώ ένας αριστερός του δρόμου και πραγματικά έφθασε η ώρα και για μένα να σκεφτώ ξανά, για ποιους και γιατί αγωνιζόμαστε.

Πιτσιρίκο, όταν λες δεν υπάρχει Δικαιοσύνη, συμφωνώ απόλυτα, αλλά εγώ πιστεύω ότι έχει χαθεί όχι μόνο από το κράτος αλλά κι από τους περισσότερους πολίτες. Όπως και η ηθική.

Συνήθως, ανά τους αιώνες, αυτοί που αγωνίσθηκαν δεν γεύτηκαν τους καρπούς που έσπειραν..άλλους τους πήραν τη σειρά, άλλοι φυλακίσθηκαν, άλλοι σκοτώθηκαν, εξορίσθηκαν, αυτοεξορίσθηκαν ή δεν πρόλαβαν τις αλλαγές και τις γεύτηκαν οι επόμενοι.

Κι αυτό το τελευταίο ιδεώδες είναι αλλά υπάρχει και μια αδικία εδώ.Τι θα απογίνει ο κακομοίρης ο αλτρουιστής;

Οι πολλοί που συνήθως είναι απαθείς και οπουδήποτε και πάντα παραμένουν οι πολλοί δεν είναι λίγο άδικο να γεύονται τις ελευθερίες που οι λίγοι τους εξασφάλισαν;

Θα μου πεις είναι και η ρημάδα η φλόγα που δεν πρέπει να σβήσει όπως και η αξιοπρέπεια που γι’ αυτές αγωνιζόμαστε.

Εμένα πάντως επί του παρόντος τη μοναδική ελπίδα μου τη δίνει η ύπαρξη έστω και λίγων κινήσεων αυτοοργάνωσης και αλληλοβοήθειας στις γειτονιές.

(Ξέρω ότι από τις τσιχλόφουσκες πέρασα γρήγορα στη φιλοσοφία αλλά θα ήθελα την άποψή σου κι ας μην το δημοσιεύσεις).

Τα σέβη μου

Α.Π.

(Αγαπητέ φίλε, εγώ δεν ήμουν ούτε μέσα στο “γήπεδο”, ούτε είδα το “ματς” από την τηλεόραση. Ήμουν έξω από το “γήπεδο”. Μοιάζει σήμερα να μην έχει καμία σημασία πού είσαι. Κι όμως, έχει. Αν και είναι δύσκολο να το αντιληφθείς. Το αίσθημα δικαιοσύνης εγκαταλείπει τους ανθρώπους όταν βλέπουν την “ανεξάρτητη Δικαιοσύνη” να είναι ξεπουλημένη. Έγραψα πολλές φορές πως η μη απόδοση δικαιοσύνης και η πλήρης ατιμωρησία για αυτούς που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία οδηγεί την κοινωνία σε πλήρη ανομία και την χώρα σε εκτροπή. Αυτό ζούμε σήμερα. Και είναι ακόμα η αρχή. Αν θέλουμε Δικαιοσύνη, πρέπει να την απαιτήσουμε. Δεν θα μας την χαρίσει κανείς. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.