Οι φίλοι μας, τα ζώα

Αγαπητέ πιτσιρίκο, σε διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον μπλα μπλα μπλα… Ο λόγος που σου γράφω, πέραν του ψώνιου μου να επικοινωνήσω με έναν διάσημο αντιστάρ σαν του λόγου σου, αφορά την αγανάκτηση μου και την αγωνία μου για την ανθρωπιά μας. Χθες στην Πάτρα, 3 εργάτες του Δήμου, την ώρα της αποκομιδής των σκουπιδιών, άδειασαν μαζί με τον κάδο και ένα σκυλί ζωντανό που βρισκόταν εντός αυτού. Ναι το έριξαν στο απορριμματοφόρο και το συνέθλιψε, το έλιωσε το μηχάνημα.

Έτσι εκπαιδευόμαστε από μικροί. Να εκμεταλλευόμαστε, να σκοτώνουμε, να τρώμε να γαμάμε και να δέρνουμε οτιδήποτε σε αυτόν τον πλανήτη έχει λιγότερο εξελιγμένο ανώτερο φλοιό.

Συνεχίζουμε όμως να συμπεριφερόμαστε με βία και κτηνωδία χωρίς συναίσθημα σαν να λειτουργούμε μόνο με τον κατώτερο εγκέφαλο, ξέρετε των ερπετών.

Όμως αυτά τα παμφάγα θηρία της προϊστορίας τα έφαγε η μαύρη γη και η φυσική επιλογή της μάνας γης τα εξαφάνισε από το πρόσωπό της.

Ήταν ζημιογόνα πολύ…

Σκέψου πόσο ζημιογόνοι είμαστε εμείς γι’ αυτή την μάνα…Η πόρτα της εξόδου είναι ορθάνοιχτη…Δεν μας αντέχει με τίποτα…

Ή αυτή ή εμείς. Χωρίς αυτή δεν υπάρχει εμείς, χωρίς εμάς υπάρχει μια αειφόρος φύση…

Η αλλάζουμε η μας φάγανε!

Τι σχέση έχει ο σκύλος στον κάδο με τις οικολογικές μαλακίες που λέω;

Κάτσε κάνε εικόνα:

Εσύ σκοτώνεις, εκμεταλλεύεσαι τον σκύλο και κάθε κατώτερο ζώο, εσένα σε εκμεταλλεύονται και σε σκοτώνουν, μεταφορικά ή κυριολεκτικά, κάποιοι άλλοι πιο δυνατοί από σένα.

Εσύ συνεχίζεις και καταδυναστεύεις τους κατώτερους και εσένα οι ανώτεροι. Εκπαιδεύεσαι στην πυραμίδα της καταπίεσης ξεκινώντας από τα ζώα.

Μεγαλώνεις με αυτές τις νόρμες και είσαι έτοιμος να μπεις στην μυλόπετρα που τα αλέθει όλα στο διάβα της στο βωμό του κέρδους, στη φρενίτιδα του χρήματος.

Ξέρεις σαν το δύστυχο το σκυλί που που το άλεσε το απορριμματοφόρο…

Κάνε εικόνα.

«Τα γεγονότα μας θυμίζουν σε κάθε βήμα, ότι δεν κυριαρχούμε πάνω στην φύση, όπως κάποιος που θα βρισκόταν έξω από αυτήν, σαν κατακτητής που εξουσιάζει ένα ξένο λαό, αλλά ότι της ανήκουμε με την σάρκα μας, το αίμα μας και το μυαλό μας». – Φρίντριχ Ένγκελς

Γιάννης

(Αγαπητέ φίλε έχω γράψει πως “έχω καταλήξει στο οριστικό συμπέρασμα πως, όταν εξαφανιστεί ο άνθρωπος από τον πλανήτη, ο πλανήτης θα είναι παράδεισος”. Είμαστε η καταστροφή των πάντων, αν και έχουμε και μαγικές στιγμές. Και ναι φταίει ο καπιταλισμός αλλά οι άνθρωποι τον επέλεξαν τον καπιταλισμό. Δεν είναι φυσικό φαινόμενο ο καπιταλισμός. Δεν είναι σεισμός. Μια από τις εικόνες που με άλλαξαν τα τελευταία χρόνια ήταν ο γυμνός διαδηλωτής στην πλατεία Συντάγματος στην επίσκεψη της Μέρκελ τον Οκτώβριο του 2012. Δεν ξέρω πόσοι το είδαν από αυτή την οπτική αλλά ένας γυμνός άνθρωπος, το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο δηλαδή, έμοιαζε με το απόλυτο λάθος. Δεν ταίριαζε με τίποτα. Κι όμως, δεν ήταν ο γυμνός άνδρας το λάθος. Λάθος ήταν όλο το υπόλοιπο. Και μέσα σε αυτό το τεράστιο λάθος που φτιάξαμε, θα είμαστε όλοι πάντα λάθος. Γυμνοί ή ντυμένοι. Γι’ αυτό, μακριά από τους πολλούς ανθρώπους, μακριά από τα πλήθη, μακριά από τα τσιμέντα και κοντά στην φύση μας. Στη φύση των πραγμάτων που λέει κι ο Ερωτόκριτος. Για όση ζωή έχουμε. Ο σκύλος που πέθανε στο απορριμματοφόρο έχει πάει σε μια ανώτερη ενσάρκωση και είναι γεμάτος αγάπη. Να είστε καλά.)


Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.