Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο αποστάτης

Έξαλλος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα να καταψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τα νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή. Ο Βενιζέλος κάνει λόγο για «πρόσκληση αποστασίας» εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα, αν και ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε καμία πρόσκληση αποστασίας.

Αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην «Αυγή» ήταν το εξής:

«Σε κάθε περίπτωση όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας, παρά τις επιθέσεις του συστήματος της μνημονιακής διαπλοκής, που θα είναι σφοδρές όπως φάνηκε και στην περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη, θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο».

Ουσιαστικά, ο Αλέξης Τσίπρας λέει πως οι βουλευτές δεν πρέπει να αφήσουν την χώρα να διαλυθεί. Πως πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αν αυτό είναι αποστασία, τότε το ΠΑΣΟΚ -και, κυρίως, ο Βενιζέλος- είναι πάνω από την χώρα.

Πάλι καλά που ο Βενιζέλος δεν χαρακτήρισε ως “αποστάτες” τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που “αποστάτησαν” στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εφημερίδα «Τα Νέα» ακολουθεί τον Βενιζέλο, και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ως ηθικό αυτουργό για αποστασία. Για αποστασία όχι από το ΠΑΣΟΚ αλλά από τον …Βενιζέλο. Γιατί, κακά τα ψέματα, ο μόνος λόγος που δεν έχει διαλυθεί ακόμα το ΠΑΣΟΚ είναι για να μην βρεθεί ο Βενιζέλος αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη.

Το μέλλον Βενιζέλου και Ψυχάρη είναι κοινό. Όπως και το παρελθόν.

Ο Σταύρος Ψυχάρης θα επιθυμούσε για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ τον Πέτρο Τατσόπουλο. Πριν από 10 χρόνια, θα μπορούσε να το πετύχει. Τώρα δεν μπορεί. Ούτε μπορεί να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Τατσόπουλο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φωνάζει γιατί βλέπει μπροστά του το δικαστήριο και την φυλακή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποστάτησε από την νομιμότητα και την συνταγματικότητα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανάγκασε το ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψει τον δημοκρατικό και πατριωτικό του χαρακτήρα και να αποστατήσει στην Νέα Δημοκρατία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για αυτό που ο ίδιος διέπραξε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο αποστάτης.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.