Το καλύτερο χέρι ever

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, σήμερα πήγα και είδα την παράσταση ΑΜΕΑ των Κινέζων “My Dream”. Παρότι έχω δουλέψει με ΑΜΕΑ και ξέρω τι μπορούνε να κάνουνε άμα έχουν το σωστό δάσκαλο και τις ευκαιρίες, πραγματικά εντυπωσιάστηκα! Τα μηνύματα ήταν απλά και σαφή: το δικαίωμα στη ζωή, στην ομορφιά, στην αρμονία, στη χαρά, όμορφα δοσμένα χωρίς μιζέρια. Μεγαλείο.

Είχε πάρα πολλές σκηνές και όλες όμορφες. Μια ξεχώριζε για την ομορφιά της. Ήταν μια μπαλαρίνα που έκανε το παγώνι.

Η διπλανή κυρία έσκυψε και μου είπε: “23 χρόνια στο χώρο, αυτό είναι το καλύτερο “χέρι” ever”. Μου είπε μετά ότι είχε σχέση με τη διοργάνωση παραστάσεων χορού σε μεγάλους φορείς.

Προβληματίστηκα. Αν είναι να περιμένουμε από τα ΑΜΕΑ να καταλάβουμε ότι η ζωή είναι ένα θαύμα, τη χάσαμε τη μπάλα…

Και τώρα που είπα μπάλα, καθώς γύρναγα σπίτι άκουγα στο δρόμο διάφορα επιφωνήματα ουγκ από ποδόσφαιρο, με τα σχετικά μπινελίκια. Απότομη προσγείωση.

Μοιραία πάντως σκέφτηκα ποιος από τους δύο (ο ΑΜΕΑ καλλιτέχνης ή ο χούλιγκαν) είναι αποκλεισμένος και από τι…

Αν ξέραμε ότι έχουμε δικαίωμα στην ομορφιά και ότι μπορούμε να τη φτιάξουμε οι ίδιοι δεν θα επιτρέπαμε να ορίζουν τη ζωή μας όσοι την διασύρουν χυδαιότατα.

Γιατί μάλλον αυτό συνειδητοποίησα ξαφνικά: ότι η χυδαιότητα έχει γίνει καθημερινότητα. Δεν είναι κρίμα να χάνουμε το θαύμα;

(στο βίντεο αυτό που σου στέλνω πάντως δεν φαίνεται τόσο όλη η μαεστρία των χεριών, γιατί κάνει πολλά κοντινά)

(σε περίπτωση που το δημοσιεύσεις, μη βάλεις όνομα και βάλε όποιο τίτλο θες-είσαι ειδικός)

Μ.

(Αγαπητή φίλη, η ομορφιά μας “επιτίθεται” από παντού. Από την μικρή προσωπική μου εμπειρία στο ίδρυμα με τα παιδιά, ξέρω πως οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα, που εμείς δεν έχουμε, μπορούν να είναι μαγικοί. Καμιά φορά, πιο μαγικοί από τους υπόλοιπους. Ίσως επειδή, όπως είπε ο Χέλντερλιν, «εκεί που αυξάνεται ο κίνδυνος αυξάνεται επίσης και η δυνατότητα της σωτηρίας». Εκεί που είναι τεράστιος ο κίνδυνος, εκεί θα γίνει το θαύμα. Ναι, η χυδαιότητα έχει γίνει καθημερινότητα. Αλλά και η ομορφιά είναι πανταχού παρούσα. Απλά, πρέπει κάποιος να μπορεί να την δει. Γιατί η ομορφιά θα σώσει μόνο όσους μπορούν να την δουν.Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.