Άδωνις Τομπούλογλου

Εντελώς συμπτωματικά, μετά από δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc, σύμφωνα με το οποίο, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε το σπίτι γνωστού φαρμακοβιομηχάνου μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα μια μέρα πριν την ψήφιση της τροπολογίας για τα φάρμακα στη Βουλή -και την αποκάλυψη πως υπάρχει βίντεο που το αποδεικνύει-, έχουμε την σύλληψη του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας και προέδρου του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος συνελήφθη με 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης και παθητική δωροδοκία.

Είναι προφανές πως ο Άδωνις Γεωργιάδης βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Αν κρίνω μάλιστα από τους συνεχείς ύμνους του Άδωνι Γεωργιάδη στον Αντώνη Σαμαρά -τον οποίο είχε χαρακτηρίσει ως αχρηστότερο όλων των εποχών πριν πάει στη Νέα Δημοκρατία- θα πρέπει να φοβάται πως ο Σαμαράς θα χρησιμοποιήσει τον ίδιο ως Τομπούλογλου της κυβέρνησης.

Θα εκδιωχθεί ο Άδωνις, για να δείξει ο Σαμαράς στους πολίτες πόσο άμεμπτος και ηθικός είναι. Ακόμα και με αυτούς που τον γλείφουν πατόκορφα από το πρωί ως το βράδυ.

Πραγματικά, ο πολιτικός γενιτσαρισμός του Άδωνι Γεωργιάδη δεν έχει προηγούμενο. Δεν έχει υπάρξει πολιτικός -αν μπορείς να πεις αυτό το πράγμα “πολιτικό”- που να αποθεώνει σήμερα αυτούς που έβριζε χυδαία ως χτες.

Βέβαια, και ο Σαμαράς ίδια περίπτωση είναι. Είναι αυτός που δεν θα επέστρεφε στη Νέα Δημοκρατία ούτε κι αν τον έκαναν αρχηγό. Ντιντήδες.

Τώρα που ξέρουν πως έχουν τελειώσει, θα αρχίσουν να ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, για να καλυτερέψουν την δική τους θέση. Θα πέσει πολύ γέλιο.

Εν τω μεταξύ, ας τους απαγορεύσει κάποιος έντιμος δικαστής την έξοδο από την χώρα.

Ή ας δημεύσει τις περιουσίες τους.

Προληπτικά.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.