Γράμμα από τα ξένα

Γεια σου πιτσιρίκο. Σου γράφω από τα ξένα, που εδώ και ένα χρόνο έχω μεταναστεύσει για δουλειά. Μιας και δεν έχω επαφή πολύ με την ελληνική πραγματικότητα, θέλω να μου λύσεις μια απορία.

Από ό,τι βλέπω μόνο μέσω διαδικτύου, στην Ελλάδα όλα είναι ζοφερά κανείς δεν έχει δουλειά, βία, φτώχεια κλπ.

Ωστόσο, όποτε έρχομαι Ελλάδα, παρατηρώ ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με τα 10 τελευταία χρόνια.

Στη Θεσσαλονίκη από όπου και κατάγομαι, όλα μια χαρά είναι, οι καφετέριες γεμάτες από κόσμο, (φύτρωσαν σαν μανιτάρια μετά από βροχή κάτι Μικελ) τα μπαράκια γεμάτα από φοιτητές και πολλοί από τους φίλους μου στο Facebook, μια χαρά δείχνουν να περνάνε.

Ιδιαίτερα οι φοιτητές όλο φωτό και ποστ το πόσο γαμάτα περνάμε…και να σου και εκδρομές στα εξωτερικά κλπ. (εκτός βέβαια από δυο τρεις μόνο που έχω να ακούσω νέα τους πάνω από χρόνο γιατί είναι άνεργοι και δεν έχουν λεφτά για Ίντερνετ τηλέφωνα κλπ ή δουλεύουν σαν είλωτες δωδεκάωρα όποτε πού χρόνος για κοινωνική δικτύωση)

Τι γίνεται πραγματικά λοιπόν; Μόνο εγώ την είδα την κρίση και την έκανα για εξωτερικό; (και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου, θα αφήσω τα κόκαλά μου εδώ ευτυχισμένος).

Υπάρχει καμιά παράλληλη πραγματικότητα που δεν αντιλαμβάνομαι; Ή είμαι πολύ χαζός;

Να είσαι καλά!

Ευχαριστώ

Κ.

(Μπορεί να διορθώσεις όλα τα ορθογραφικά μου λάθη -αφού έχω καιρό να γράψω ελληνικά- και, άμα αποφασίσεις να ανεβάσεις αυτό στο blog σου, κράτα την ανωνυμία μου.)

(Αγαπητέ φίλε, μόνο εσείς την πατήσατε και φύγατε. Μια χαρά είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Περνάμε τέλεια. Όλη η χώρα Μύκονοοοοος! Έχουμε χρήματα για δέκα ζωές. Αγαπητέ φίλε, αν κρίνετε την κατάσταση σε μια χώρα από τους ανθρώπους που πάνε στα καφέ ή από τις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι κάτοικοί της στο Facebook, τότε όλος ο πλανήτης είναι παράδεισος. Και θα σας πω ένα μυστικό: αυτοί που περνάνε όμορφα δεν το γράφουν στο Facebook. Δεν προλαβαίνουν. Αυτό που με ανησυχεί κάπως είναι τα ορθογραφικά σας λάθη. Αν ένα χρόνο μακριά από την Ελλάδα κάνετε τόσα ορθογραφικά λάθη, σε 2-3 χρόνια θα έχετε ξεχάσει εντελώς την ελληνική γλώσσα. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.