“Και τι ζητάω, τι ζητάω”

Φίλε Πιτσιρίκο,

Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω.
Γυρίζεις Χριστουγεννιάτικα στις διάφορες γειτονιές του Κέντρου για να ανταμώσεις τα αδέσποτα σκυλιά, να τα φωτογραφήσεις και να τους δώσεις χαιρετίσματα και φιλιά από τους φιλόζωους αναγνώστες σου και επιλέγεις για την διασκέδασή σου στο Σταυρό του Νότου το Σπύρο Γραμμένο,τον Γιάννη Κότσιρα και κάτι άλλους περίεργους τύπους που τραγουδάνε Τσιτσάνη ο οποίος στην εποχή του για τους αστούς ήταν μεγάλος” τσόγλανος”. Σε βρίσκω εκτός από κρυφοεκτσογλανιστή και εντελώς παλιομοδίτη και πασέ.

Χάθηκε να πας κι εσύ σε καμιά μεγάλη Αθηναϊκή πίστα, να δεις από κοντά τη θεά Πάολα ή τον τιτανοτεράστιο Παντελίδη, να μας τα πεις μετά κι εμάς που μας έχει φάει λόγω αφραγκίας η κλεισούρα αλλά και να ‘χεις κάτι να λες όταν γεράσεις στα εγγόνια σου;

Και στο κάτω-κάτω, ποιος νομίζεις ότι είσαι ρε Πιτσιρίκο που γράφοντας μόνο για τον Μπρέϊβ, τη Σάρα και το Νταγιάν απαξιώνεις εμμέσως πλην σαφώς τα θρυλικά σκυλιά της πίστας αφού δε γράφεις ούτε μια αράδα για τη μεγάλη προσφορά τους στο πνευματικό και καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της Χώρας;

Μήπως νομίζεις ότι είσαι καλύτερος από κοτζάμ Υπουργό της Εθνοσωτήριας Κυβέρνησής μας που τα Χριστούγεννα έριξε τόσα πολλά γαρύφαλλα στην Πάολα, ώστε να σχηματισθεί στην πίστα ένας λοφίσκος από τα πανέρια με αποτέλεσμα να μη φαίνονται τα καλλίγραμμα μπούτια και το πλούσιο στήθος της διάσημης αοιδού;

Κι ενώ η Κυβέρνηση προκειμένου να μας σώσει κάνει “πόλεμο με γόνους και μ΄ανίψια” χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, ακόμη και τα λουλούδια, εσύ ως κρυφοεκτσογλανιστής γράφεις άρθρα και ανεβάζεις φωτογραφίες της παρέας του αναιδούς τσογλανόσκυλου Λουκάνικου που είχε το θράσος να γαβγίσει τους Τροϊκανούς σωτήρες μας,με προφανή σκοπό να βάλεις το λιθαράκι σου στον εκτσογλανισμό της ελληνικής κοινωνίας.

Και μου τη δίνει πως εσύ και άλλοι εκτσογλανιστές τα καταφέρνετε. Γιατί πώς εξηγείται το γεγονός ότι παραμονή Χριστουγέννων κάτοικοι της Σέριφου διαμαρτύρονταν στο λιμάνι βρίζοντας την πλοιοκτήτρια Εταιρεία του πλοίου-φαντάσματος Άγιος Γεώργιος (που για να το δουν στο νησί τάζουν φανουρόπιτα στον Άγιο Φανούριο) απαιτώντας ένα αξιόπλοο καράβι με σταθερό δρομολόγιο χειμώνα-καλοκαίρι να τους πηγαίνει από τη Σέριφο στον Πειραιά; Μιλάμε για τέτοιο θράσος και εκτσογλανισμό.

Αντί να ευχαριστούν την Κυβέρνηση που τους αφήνει να μένουν ακόμα στο νησί τους και δεν το έχει πουλήσει σε κανένα Τούρκο επενδυτή, φίλο του καθαιρεθέντος λόγω χρηματισμού Υπουργού Μπαγίς -αυτού που φωτογραφιζόταν με την δική μας κρεβατογεμίστρα Όλγα- φωνάζανε “Και τι ζητάω,τι ζητάω ένα καράβι στον Περαία για να πάω”.

Τι είναι ρε Πιτσιρίκο τα καράβια των εφοπλιστών; Πανέρια με γαρύφαλλα για να τα πετάει ο Υπουργός με ευκολία στο λιμάνι κάθε ξερόνησου;

Τέλος πάντων, δεν θα συνεχίσω άλλο τον εξάψαλμο μέρες που είναι, αλλά πρόσεχε κι εσύ λίγο τις παρέες σου και τον τρόπο που διασκεδάζεις.

Άσχετο, αλλά ξέρεις εγώ για τον Καινούριο Χρόνο “Και τι ζητάω,τι ζητάω” από τον Άγιο Βασίλη;

Πίσω να ‘χει η Αχλάδα την ουρά και να ‘ναι φορτωμένη.

Χρόνια Πολλά

Αγαμέμνων

(Αγαπητέ Αγαμέμνονα, όλες οι ελπίδες της χώρας είναι πια στον Άγιο Βασίλη. Κι αυτό το βρίσκω κάπως ανησυχητικό. Δεν είμαι ενήμερος για αυτά που αναφέρετε και υποθέτω πως είναι ειδήσεις αυτών των ημερών. Αυτά τα Χριστούγεννα, μου έκανα δώρο μια ολιγοήμερη αποχή από την “ενημέρωση”. Χρόνια πολλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.