Νέα αναβολή του φόρου για τις διαφημίσεις (Είμαι πολύ συγκινημένος)

Η επιβολή του ειδικού φόρου 20% στις τηλεοπτικές διαφημίσεις μετατίθεται από την 1η Ιανουαρίου του 2014 στην 1η Ιανουαρίου του 2015. Είναι η πέμπτη αναβολή του ειδικού φόρου για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις από το πρώτο Μνημόνιο, και μπορώ να προβλέψω –όπως είχα κάνει και πέρσι– πως τον Δεκέμβριο του 2014 θα μετατεθεί για έκτη φορά.

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για “κίνδυνο για τη βιωσιμότητα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών”.

Κι εμάς τι μας νοιάζει για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ; Ελεύθερη αγορά δεν έχουμε; Όποιος δεν αντέχει, να κλείνει.

Γιατί αυτό ισχύει για την κάθε ιδιωτική επιχείρηση αλλά όχι για το Mega και το Star;

Γιατί αυτό ισχύει για την κάθε ιδιωτική επιχείρηση και όχι για τις τράπεζες;

Γιατί το Mega πήρε δάνειο 98 εκατομμύρια ευρώ;

Γιατί να πληρώνουμε Πρετεντέρη;

Γιατί κύριε;

Είναι ψέμα πως η κυβέρνηση δεν κάνει παροχές και πως έχουν κοπεί τα δώρα.

Υπάρχουν δώρα και παροχές. Αρκεί να είσαι καναλάρχης. Δηλαδή, Μπόμπολας.

Τον περασμένο Οκτώβριο –ενώ τα ιδιωτικά κανάλια έπαιζαν εντελώς τυχαία το σίριαλ της Χρυσής Αυγής-, η κυβέρνηση χάρισε στους καναλάρχες τις άδειες ψηφιακής μετάδοσης, αν και τα κανάλια λειτουργούσαν παράνομα επί 23 χρόνια.

Το δώρο των αδειών ψηφιακής μετάδοσης από την κυβέρνηση στους καναλάρχες έγινε με άρθρο στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Η πέμπτη αναβολή της επιβολής του ειδικού φόρου 20% για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις έγινε με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Ενιαίος Φόρος Ακινήτων και άλλες διατάξεις» από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Σταμάτη.

Να την θυμηθείτε αυτή την νέα αναβολή του φόρου για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις την επόμενη φορά που θα δείτε την Όλγα Τρέμη, τον Γιάννη Πρετεντέρη, τον Παύλο Τσίμα και τον ποιητή διευθυντή του δελτίου ειδήσεων του Mega να είναι πολύ συγκινημένοι με κάποιο κοριτσάκι ή κάποιο αγοράκι που πέθανε επειδή προσπαθούσε να ζεσταθεί με το μαγκάλι.

(Κατά τ’ άλλα, δείτε τι έγραφα στις 10 Ιανουαρίου του 2013, δηλαδή πριν έναν χρόνο, για το ίδιο θέμα. Σας παρακαλώ, διαβάστε: «Σαν να μην πέρασε μια μέρα».)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.