Φίλοι και Χριστούγεννα

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, πήγα να συναντήσω κάποιους φίλους μου που κυκλοφορούν αδέσποτοι. Ένας καλός φίλος είναι ο Ρέι. Τον Ρέι τον συνάντησα στον Λουμπαρδιάρη. Λόγω ημέρας, είχε φάει του σκασμού.

Ο Μπρέιβ είναι πασίγνωστος. Όσοι κάνουν περίπατο στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα τον έχουν συναντήσει. Τον Μπρέιβ τον γνώρισα πριν από 14 χρόνια, όταν ήταν κουτάβι και τον είχαν οι πρόσκοποι λίγα μέτρα πιο πέρα.

Ο Μπρέιβ είναι ο φύλακας της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και προστατεύει την Ακρόπολη. Τώρα είναι πια γεράκος αλλά προσπαθεί ακόμα. Μπορεί ο Μπρέιβ να μην είναι σκύλος-επαναστάτης αλλά κάνει κάτι που κάνει και ο Λουκάνικος: χαμογελάει.

Η Σάρα με συγκινεί πάρα πολύ. Όπου με δει, θα έρθει να την χαϊδέψω. Πριν από 2-3 μήνες, είχα ραντεβού με μια φίλη μου στην πλατεία στο Μοναστηράκι. Μου λέει στο τηλέφωνο “είμαι δίπλα σε ένα μουσικό”. Πάω και την βλέπω δίπλα στη Σάρα. Ορμάει πάνω μου η Σάρα, αγκαλιές-φιλιά, η φίλη μου τρελάθηκε. Χτες πέτυχα τη Σάρα στην Αποστόλου Παύλου, έξω από το θερινό σινεμά “Θησείον”. Η Σάρα είναι σινεφίλ και στήθηκε από τώρα για τον Μάιο που θα ανοίξει ο κινηματογράφος.

Καθώς συζητάμε με τη Σάρα, τον Μπρέιβ, τον Ρέι και τους άλλους φίλους, σκέφτομαι πως η συμπεριφορά τους δεν έχει αλλάξει καθόλου μετά την χρεοκοπία. Ευτυχώς, γιατί τους άλλους δεν τους αντέχω πια.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.