Όσο υπάρχουν άνθρωποι

Καλησπέρα πιτσιρίκο. Θα ήθελα να αναφέρω με τη σειρά μου κάτι όμορφο γιατί είναι λίγα τα όμορφα πράγματα που συμβαίνουν αυτό τον καιρό στη ζωή μας, αλλά όταν συμβαίνουν, είναι σαν να σου ανθίζει στην καρδιά ξαφνικά ένα λουλουδάκι. Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμα του έκανε δεκτή αίτηση αντικατάστασης (αποφυλάκισης) του Χ, με όρο καταβολής εγγυοδοσίας 1.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη Χώρα.

Ο Χ, αλλοδαπός υπήκοος, κρατούμενος στις φυλακές Άμφισσας, αδυνατούσε να μαζέψει το ποσό και παρέμενε έγκλειστος ενώ η γυναίκα του με το 9μηνών μωρό τους πηγαινοερχόταν από την Αθήνα για να τον βλέπει.

Εχθές, μας τηλεφώνησαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του καταστήματος κράτησης για να μας ενημερώσουν ότι συγκέντρωσαν ΟΙ ΙΔΙΟΙ τα χρήματα για τον κρατούμενο και τα κατέθεσαν στο λογαριασμό μας.

Συγκινήθηκαν, μας είπαν, επειδή η γυναίκα του ερχόταν πολύ συχνά κουβαλώντας από πίσω-όπως συνηθίζουν οι νιγηριανές μητέρες- το μικρό μωράκι τους. (παρεμπιπτόντως είναι πολύ πρακτική αυτή η μέθοδος για όσες μανούλες ενδιαφέρονται).

Αύριο λοιπόν θα πάμε να τα καταθέσουμε στο Ταμείο και θα αφεθεί ελεύθερος.

Είμαι δικηγόρος όπως κατάλαβες, ζω και βλέπω κάθε μέρα δυστυχισμένους ανθρώπους, κακούς ανθρώπους, καλούς ανθρώπους κλπ και πολλές φορές σκέφτομαι ότι δεν χωρά άλλη δυστυχία εδώ. Χωράει όμως η ευτυχία.

Ευχαριστώ από την καρδιά μου αυτούς τους ανθρώπους αν και δεν τους έχω δει ποτέ μου. Μου έδωσαν κουράγιο να συνεχίσω.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.