Τζιτζιφιόγκος

Ο Μιχάλης Λιάπης είναι γόνος πλουσίας οικογενείας, έχει καλές σπουδές στο εξωτερικό και προσέχει πολύ την εμφάνισή του. Δηλαδή, είναι ο τύπος του άνδρα που αποκαλούμε «τζιτζιφιόγκο». Η έξοδος του Μιχάλη Λιάπη από την πολιτική κονίστρα άφησε ένα μεγάλο κενό στη θέση του τζιτζιφιόγκου, αφού ο κ. Λιάπης ήταν εξαιρετικός σαχλαμάρας και δεν είναι εύκολο να αντικατασταθεί.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο ιδανικότερος για να καλύψει τη θέση του τζιτζιφιόγκου στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι ο Νότης Μηταράκης. Ο κ. Μηταράκης μοιάζει πολύ στον κ. Λιάπη, έχει σπίτι στο Λονδίνο, ενώ τα πεταχτά αυτάκια του τον κάνουν σπουδαίο τζιτζιφιόγκο. Τουλάχιστον, ως προς την εμφάνιση.

Μοναδικός στον ρόλο του τζιτζιφιόγκου ήταν ο ηθοποιός Δημήτρης Καλλιβωκάς, ο οποίος στην ταινία «Μια τρελή τρελή οικογένεια» έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας ως τζιτζιφιόγκος. Είμαι βέβαιος πως ο συγκεκριμένος ρόλος είναι ο αγαπημένος του κ. Λιάπη, ενώ στον κ. Μηταράκη πρέπει να άρεσε και ο Αλέκος Τζανετάκος που έτρωγε συνέχεια φάπες και του τραβούσαν τ’ αυτιά.

Οι τζιτζιφιόγκοι είναι εκείνοι οι τύποι που στο σχολείο ήθελες να τους πλακώσεις στο ξύλο επειδή ήταν σπασικλάκια, και, παράλληλα, ήξερες πως αυτοί θα τα βρουν όλα έτοιμα στη ζωή τους, ενώ εσένα θα σου φύγει ο κώλος για να τα καταφέρεις.

Γενικά, οι τζιτζιφιόγκοι είναι φλώροι και οι γκόμενες δεν τους γουστάρουν, αλλά κάποιες τους παντρεύονται επειδή είναι πλούσιοι.

Οι τζιτζιφιόγκοι δεν έκαναν την επανάστασή τους όταν ήταν έφηβοι, οπότε την κάνουν γύρω στα 60, και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά αστεία, αφού μπορεί να συλληφθούν να οδηγούν χωρίς δίπλωμα και με πλαστές πινακίδες, λες και είναι 15χρονα.

Επίσης, οι τζιτζιφιόγκοι έχουν μεγάλη πλάκα όταν θέλουν να κάνουν τους μάγκες και τους λαϊκούς.

Ένα καλό παράδειγμα είχαμε πρόσφατα στη Βουλή –στη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ-, όταν ο Αντώνης Σαμαράς άρχισε ξαφνικά να μιλάει σαν μαχαλόμαγκας και όλοι νόμισαν πως είχε πάθει εγκεφαλικό.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.