Επίτιμος

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως θέματα όπως αυτό του Πέτρου Τατσόπουλου δεν αφήνουν το κόμμα να αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας. Δηλαδή, στο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμοι για τις ρήξεις, τις ανατροπές και την επανάσταση –μέσα από τα κανάλια των νταβατζήδων- αλλά τους εμποδίζει ο Τατσόπουλος.

Έχω την εντύπωση πως τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν απολύτως τίποτα να πουν και να κάνουν –είναι και εντελώς αποκομμένοι από την κοινωνία- και απλά περιμένουν να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση• κάτι που θα συμβεί οπωσδήποτε όχι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ γοητεύει τα πλήθη, ή επειδή πείθει, αλλά επειδή η σημερινή κυβέρνηση τα έχει κάνει μαντάρα και έχει οδηγήσει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της χώρας στην απελπισία.

Πάντως, εγώ έχω τη λύση για να λυθεί δια παντός το πρόβλημα που δημιουργεί στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος όταν παίρνει φόρα και λέει ό,τι να ‘ναι -απλά και μόνο επειδή του αρέσει να ακούει τον εαυτό του να μιλάει- και μετά λέει κι άλλα τόσα για να διορθώσει τα προηγούμενα, και τα κάνει ακόμα χειρότερα από πριν, και μετά λέει κι άλλα, και μετά καταλαβαίνει πως μας τα ‘χει κάνει μπαλόνια, και σταματάει.

Η λύση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να κάνει με τον Πέτρο Τατσόπουλο ό,τι έκανε η Νέα Δημοκρατία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ηττήθηκε στις εκλογές του 1993 και παραιτήθηκε από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου προέδρου του κόμματος. Μάλιστα, πολλοί τον αποκαλούσαν έτσι: ο Επίτιμος.

Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άρχισε να δημιουργεί προβλήματα με τις δηλώσεις του στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, οι πρόεδροι που τον διαδέχτηκαν –στην αρχή ο Μιλτιάδης Έβερτ και μετά ο Κώστας Καραμανλής- δεν ήξεραν τι να κάνουν.

Κάποια στιγμή, κάποιος στη Νέα Δημοκρατία είχε τη φαεινή ιδέα να μην σχολιάζουν τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και να απαντούν στους δημοσιογράφους πως αυτό συμβαίνει επειδή ο Μητσοτάκης είναι Επίτιμος πρόεδρος του κόμματος.

Αυτομάτως, το πρόβλημα με τις δηλώσεις Μητσοτάκη λύθηκε. Ο Μητσοτάκης έλεγε ό,τι ήθελε, ασκούσε κριτική στη Νέα Δημοκρατία και στον πρόεδρο του κόμματος – στην αρχή για να προωθήσει την αλόγα την κόρη του και αργότερα και τον ζαβό τον γιο του-, και ο εκάστοτε εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έλεγε «δεν σχολιάζουμε τις δηλώσεις του Επίτιμου».

Δηλαδή, το «Επίτιμος πρόεδρος», από τίτλος τιμής, έγινε κάτι σαν «ο τρελός του χωριού». Λέγε εσύ Επίτιμε, κι εμείς σε έχουμε γραμμένο κανονικά. Έλεγε ο Μητσοτάκης και κανείς δεν του έδινε σημασία.

Αυτό πρέπει να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Πέτρο Τατσόπουλο: να τον κάνει Επίτιμο πρόεδρο του κόμματος. Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα.

Θα λέει μετά ο Τατσόπουλος ό,τι μαλακία του κατέβει στο κεφάλι και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ θα λέει στους δημοσιογράφους «α, εμείς δεν σχολιάζουμε ποτέ τις δηλώσεις του Επίτιμου».

(Το μεγάλο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ είναι που τα στελέχη του πάνε στα κανάλια των νταβατζήδων και πιάνουν κουβεντούλα με τους Ευαγγελάτους. Βέβαια, δεν είναι ακριβώς λάθος• είναι κεντρική επιλογή του κόμματος και αποδεικνύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο συστημικός απ’ ό,τι νομίζουν ή κάνουν πως νομίζουν αυτοί που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους πάνω του. Τους καημένους.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.