Οριστικό επιχείρημα υπέρ του Χριστόδουλου Ξηρού

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, μέλος της επαναστατικής οργάνωσης 17Ν, δεν παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας -στη διάρκεια της εννιαήμερης άδειάς του-, και ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, δήλωσε πως η απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού είναι πολιτική απόφαση, συνεπής με την μέχρι τώρα δράση του.

Δεν θα πρέπει να βιαστεί κάποιος να κατηγορήσει τον Χριστόδουλο Ξηρό για την απόδρασή του. Άλλωστε, είναι χρέος του κάθε φυλακισμένου να αναζητήσει την ελευθερία του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως -μέσα στη φυλακή- ο Χριστόδουλος Ξηρός έβλεπε όλη μέρα στην τηλεόραση τα κατορθώματα της κυβέρνησης Σαμαρά, βομβαρδιζόταν από τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους για τις επιτυχίες της κυβέρνησης, οπότε ήταν απόλυτα λογικό να θέλει κι αυτός να ζήσει στην Ελλάδα του success story.

(Όταν η χώρα έχει χρεοκοπήσει και δεν έχει οδηγηθεί κανείς στην Δικαιοσύνη, δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση που απέδρασε ο Χριστόδουλος Ξηρός· θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση που δεν έχουν αποδράσει όλοι. Μετά την πλήρη ατιμωρησία αυτών που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία, είναι κοινή πεποίθηση πια στους Έλληνες πως είναι αθώοι. Όλοι. Για όλα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.