Ούτε έξω πάμε καλά

Θριαμβευτική ήταν χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε το πρόγραμμα της ελληνικής προεδρίας που περιλαμβάνει συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά και καλαματιανό. Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως η Ελλάδα είναι το σύμβολο του ότι η Ευρώπη μπορεί. Ναι, η Ελλάδα είναι η απόδειξη ότι η Ευρώπη μπορεί να διαλυθεί. Άνετα.

Ο Βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ έκανε τον Αντώνη Σαμαρά με τα κρεμμυδάκια, όταν του είπε πως δεν εκπροσωπεί τον λαό του και πως η Ελλάδα είναι υπό ξένη κατοχή.

Μάλιστα ο Νάιτζελ Φάρατζ πρότεινε στον Αντώνη Σαμαρά να μετονομάσει το κόμμα του από New Democracy σε No Democracy.

Αρχικά, ο Αντώνης Σαμαράς χαμογέλασε επειδή δεν τον έπαιρνε να πει τίποτα –αφού ο Νάιτζελ Φάρατζ δεν είναι ο Πρετεντέρης ή κάποιο άλλο παπαγαλάκι-, αλλά μετά σηκώθηκε όρθιος και είπε στον Νάιτζελ Φάρατζ πως, τώρα που θα βάλει το δωρεάν Wi Fi και θα γίνει η Λευκή εβδομάδα –ώστε να πάνε οι μαθητές για σκι-, η Ελλάδα θα απογειωθεί και τότε να δούμε τι θα λέει ο κ. Φάρατζ.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε τον Νάιτζελ Φάρατζ στους διαδρόμους του ευρωκοινοβουλίου και του είπε πως όλοι οι Βρετανοί είναι αδελφές αλλά το επεισόδιο δεν πήρε έκταση, αφού οι δυο άνδρες πήγαν στις τουαλέτες για να τις μετρήσουν.

Εν τω μεταξύ, είναι κάπως περίεργο ένας Βρετανός βουλευτής να λέει επί τέσσερα χρόνια την πικρή αλήθεια αλλά κάποιοι υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να παίρνουμε την θέση του Νάιτζελ Φάρατζ επειδή είναι συντηρητικός, ενώ οι δικοί μας οι αριστεροί που κάνουν ακόμα τεμενάδες στο παπαδαριό είναι πολύ προοδευτικοί και κάτσε καλά.

Εμένα μου φαίνεται πολύ προοδευτικός ο Νάιτζελ Φάρατζ που έχει αντιληφθεί πως αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση, με αυτούς τους όρους, με την υποδούλωση των κοινωνιών στις αγορές, δεν έχει κανένα μέλλον και είναι επικίνδυνη για την Δημοκρατία.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, οπότε καταλαβαίνουμε πως έχει αντιληφθεί ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι τρίτο ή τέταρτο κόμμα και ο ίδιος θα πάρει τον πούλο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.