Πέτρο, σε αγαπάμε

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος ανακοίνωσε από το Facebook πως έχει θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ του έστειλε και sms επειδή ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει Facebook και δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις πολιτικές εξελίξεις, με αποτέλεσμα να μένει απληροφόρητος.Ο Πέτρος Τατσόπουλος δήλωσε χτες στον Νίκο Ευαγγελάτο πως μπορεί κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ να βλέπουν με συμπάθεια την 17Ν αλλά το πρόβλημα γι’ αυτόν είναι πως κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει με συμπάθεια τον Πέτρο Τατσόπουλο.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Πέτρος Τατσόπουλος αναφέρθηκε στα σχόλια εναντίον του στο Διαδίκτυο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και έκανε μια δραματική έκκληση σε όσους δεν τον αγαπάνε να μην τον κάνουν ποτέ ξανά like και να φύγουν από τη σελίδα του, ενώ τους εύχεται να φάνε ισόβιο αποκλεισμό από το Facebook και να μην τους κάνει ποτέ ξανά κανείς poke.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος δήλωσε πως –ό,τι και να γίνει- θα κρατήσει την έδρα του στη Βουλή, αφού οι δουλειές είναι δύσκολες σήμερα και δεν βρίσκεις εύκολα τόσο μεγάλο μισθό όσο ο μισθός του βουλευτή.

Πάντως, ο Πέτρος Τατσόπουλος είπε πως η μόνη περίπτωση να παραδώσει την έδρα του είναι αν πάρει τη θέση του ο Χριστόδουλος Ξηρός, τον οποίο θαυμάζει απεριόριστα.

Υπάρχουν πολλοί αριστεροί που καλούν τον Τατσόπουλο να παραδώσει την έδρα του αλλά αυτοί που τον καλούν να παραδώσει την έδρα του είναι αυτοί ακριβώς που δεν θα την παρέδιδαν ποτέ και περιμένουν να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση για να κατσικωθούν σε μια καρέκλα και να μην κουνιούνται με τίποτα.

Από την άλλη, το ενδεχόμενο να βρεθεί εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος έχει προκαλέσει αναστάτωση, αφού οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αυτοκτονούν μαζικά ή φεύγουν μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στη συνάντηση που είχε σήμερα από τον Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει τον Πέτρο Τατσόπουλο από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επειδή με τις αντεπαναστατικές δηλώσεις του κάνει κακό στην Αριστερά, στο καθ’ ημάς Συναμφότερον και στην καθ’ ημάς Ανατολή.

(Ο Πέτρος Τατσόπουλος με έχει βρίσει επανειλημμένως –με έχει χαρακτηρίσει, μεταξύ άλλων, «μαλάκα» και «κωλόπαιδο»-, με έχει απειλήσει με μήνυση που δεν έκανε ποτέ -θα έτρωγε τα μούτρα του γιατί δεν υπάρχει κείμενό μου που να τον βρίζω, ούτε μίλησα ποτέ σε κάποιο ΜΜΕ ή κάπου αλλού γι’ αυτόν-, αλλά εγώ τον καταλαβαίνω γιατί, βουλευτής αριστερού κόμματος είναι, με ποιον να τα βάλει, με τον Βαρδινογιάννη; Με τον μπλόγκερ θα τα βάλει. Άλλωστε, με γουστάρει τρελά. Το ξέρω. Τέλος πάντων, καλό μου έχει κάνει ο Τατσόπουλος –γιατί είναι πολύ χρήσιμα τα πεσίματα που μου έχουν κάνει το Μέγαρο Μαξίμου, τα Νέα, η Καθημερινή, η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής, η Αυγή και διάφοροι άλλοι-, γιατί έτσι αποκτώ όλο και περισσότερους αναγνώστες, και όλο και μεγαλύτερες συμπάθειες, και μπορώ να επιβιώνω κάπως αξιοπρεπώς, χωρίς να έχω ανάγκη να δουλεύω για κανέναν νταβατζή, ούτε να χρειάζεται να γίνω βουλευτής. Αφού έγραψα αυτές τις διευκρινίσεις και αφού πω πως έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνη για τα πρόσωπα που κατεβάζει ως υποψηφίους, θέλω να πω πως έχω την εντύπωση –που μπορεί να είναι και λάθος- ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος κατέβηκε υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο επειδή είχε οικονομικά προβλήματα και βρέθηκε σε ανάγκη. Επίσης, έχω την εντύπωση πως δεν είναι κακός άνθρωπος αλλά αφενός είναι εγωπαθής και νάρκισσος –όπως κάθε συγγραφέας και όχι μόνο- και αφετέρου μάλλον θα περνάει και μια κρίση ηλικίας. Δηλαδή, νομίζω πως τον Τατσόπουλο δεν τον ενδιαφέρει η κοινωνία αλλά ο εαυτός του και η εικόνα του· θέλει να φαίνεται – ε, δεν είναι και ο μόνος, η πλειοψηφία των ανθρώπων έτσι είναι. Πάντως, αυτά τα “δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ” αλλά “εγώ είμαι ο ΣΥΡΙΖΑ” δείχνουν άνθρωπο που δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει στην κοινωνία και δεν αντιλαμβάνεται ότι πέφτουν κορμιά γύρω του. Βέβαια, δεν ξέρω αν όλα αυτά ενδιαφέρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ –που θα έχουν κι αυτοί τα δικά τους υπαρξιακά προβλήματα- και αν ενδιαφέρουν την κοινωνία που έχει κι αυτή τα δικά της προβλήματα. Πάντως, εγώ τα έγραψα, γιατί αυτά σκέφτομαι. Και πάντα γράφω ό,τι σκέφτομαι. Σχεδόν πάντα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.