Πρόταση στην κυβέρνηση Σαμαρά για το καλό της πατρίδας

Το περιστατικό με τους 12 νεκρούς μετανάστες στο Φαρμακονήσι αμαύρωσε την άψογη εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, ενώ η πρωτοβουλία της Διεθνούς Αμνηστίας να ζητήσει από τις ελληνικές αρχές να ξεκινήσουν έρευνα και να ασκήσουν δίωξη στους υπαίτιους δίνει συνέχεια στην υπόθεση και μπορεί να πλήξει ανεπανόρθωτα τον ελληνικό τουρισμό. Υπάρχει, όμως, ένας τρόπος για την κυβέρνηση Σαμαρά να αλλάξει το κλίμα:

Η κυβέρνηση Σαμαρά πρέπει να επικηρύξει τα πτώματα των παιδιών και των γυναικών που πνίγηκαν στο Φαρμακονήσι, για να δείξει στην παγκόσμια κοινότητα πως ενδιαφέρεται τουλάχιστον αυτοί οι άνθρωποι να βρεθούν και ταφούν.

Αν το ποσό της επικήρυξης είναι μεγάλο, χιλιάδες ψαράδες -αλλά και σκαφάτοι που τώρα τα φέρνουν δύσκολα βόλτα- θα ξαμοληθούν στο Αιγαίο για να βρουν κάνα πτώμα παιδιού από το Αφγανιστάν ή τη Συρία και να πιάσουν την καλή.

(Τους μετανάστες που επέζησαν από το περιστατικό στο Φαρμακονήσι -και κυκλοφορούν τώρα ανάμεσά μας- δεν χρειάζεται να τους επικηρύξει η κυβέρνηση, γιατί είναι ήδη επικηρυγμένοι. Και δεν το ξέρουν.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.