Ουκρανική Άνοιξη

Της πουτάνας γίνεται στο κέντρο του Κιέβου αλλά στην υπόλοιπη Ουκρανία η κατάσταση είναι ήσυχη, αφού κάνει το κρύο της αρκούδας και πού να τρέχεις τώρα να εξεγείρεσαι τυλιγμένος με γούνες και παλτά;

Στις διαδηλώσεις έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα 26 άνθρωποι αλλά οι Ουκρανοί είναι σχεδόν 50 εκατομμύρια, οπότε δεν πειράζει, αφού από την γρίπη και τα πεσίματα στον πάγο θα τα έχουν τινάξει χιλιάδες.

Οι διαδηλώσεις στην Ουκρανία ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2013 επειδή ο πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιανούκοβιτς δεν υπέγραψε τη συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Ουκρανοί συνειδητοποίησαν τότε πως αυτοί δεν θα έχουν πρωτογενές πλεόνασμα, όπως έχει η Ελλάδα, και βγήκαν στους δρόμους.

Όσο τα νέα για το success story του Αντώνη Σαμαρά έκαναν τον γύρο του κόσμου, τόσο πιο πολλοί Ουκρανοί κατέβαιναν στις διαδηλώσεις του Κιέβου, με κεντρικό αίτημα να καταφέρει κάποτε η Ουκρανία να μοιάσει στην Ελλάδα.

Οι Ουκρανοί είχαν κάνει επανάσταση και το 2004, και, γενικά, είναι πολύ της επανάστασης γιατί η ζωή στην Ουκρανία είναι πληκτική και δεν περνάει η ώρα με τίποτα, αν δεν πάρεις ένα Καλάσνικοφ για να καθαρίσεις μερικούς συμπατριώτες σου.

Η ουκρανική επανάσταση του 2004 ήταν η Πορτοκαλί Επανάσταση, αφού τότε έδιναν ένα χρώμα σε κάθε επανάσταση αλλά μετά τα καλά χρώματα τελείωσαν -και κανείς δεν ήθελε η επανάστασή του να λέγεται “σκατουλί επανάσταση”-, οπότε άρχισαν να βαφτίζουν όλες τις επαναστάσεις «άνοιξη». Αραβική άνοιξη κλπ.

Η πορτοκαλί επανάσταση των Ουκρανών τελείωσε επειδή η Ουκρανία είχε αναλάβει να διοργανώσει τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον του 2005 που κέρδισε η Έλενα Παπαρίζου, οπότε ας περιμένουμε μέχρι τον Μάιο για να σταματήσουν να σκοτώνονται οι Ουκρανοί ή ας μετατεθεί ο διαγωνισμός της Γιουροβίζιον για το επόμενο Σάββατο, ώστε να σταματήσουν οι Ουκρανοί να σκοτώνονται από τώρα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.