Ο επιστάτης

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Γιώργος Κιμούλης δεν ήρθε στη Ζάκυνθο, οπότε είχα πάει τη μητέρα μου στον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και της είχα πει πως είναι ο Γιώργος Κιμούλης. Βέβαια, κάποιος είπε στη μητέρα μου την αλήθεια, οπότε, για να εξιλεωθώ, την πήγα χτες στο θέατρο “Δημήτρης Χορν”, και παρακολουθήσαμε τον “Επιστάτη” του Χάρολντ Πίντερ, με τον Γιώργο Κιμούλη, τον Γιώργο Χρανιώτη και τον Νίκο Γεωργάκη, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη.

Ο “Επιστάτης” είναι ένα υπέροχο έργο. Είναι ένα από αυτά τα θεατρικά έργα που θα ήθελαν να έχουν γράψει όλοι όσοι γράφουν. Μια κωμωδία που ξαφνικά παύει να είναι κωμωδία. Σε εκείνο ακριβώς το σημείο, σκέφτεσαι πως πάνω στην σκηνή μάλλον βλέπεις τον εαυτό σου.

Δεν έχει νόημα να γράψω για την παράσταση και τους ηθοποιούς. Μας έφαγε η ανάλυση. Όλα τα αναλύουμε και παραλύουμε.

Δείτε τον “Επιστάτη”. Είναι μια παράσταση που νιώθεται. Απόλυτα.

(Εννοείται πως η μαμά ενθουσιάστηκε.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.