Παγκόσμιος θρίαμβος για το βιβλίο του Κουφοντίνα

Σκίζει στις πωλήσεις το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη». Τα βιβλία που είχαν τυπωθεί εξαντλήθηκαν, και τα τυπογραφεία δουλεύουν ακατάπαυστα το Σαββατοκύριακο για να καλύψουν τη ζήτηση. Ένα βιβλιοπωλείο ανακοίνωσε πως δεν θα πουλάει το βιβλίο του Κουφοντίνα αλλά τα υπόλοιπα βιβλιοπωλεία πουλάνε μόνο το βιβλίο του Κουφοντίνα.

Εν τω μεταξύ, η τεράστια επιτυχία του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα δεν πέρασε απαρατήρητη από τους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού που προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα του βιβλίου.

Ήδη, εκδότες από 105 χώρες έχουν ζητήσει να εκδώσουν το πολύκροτο best seller του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα είναι ο Έλληνας συγγραφέας με τις περισσότερες μεταφράσεις και εκδόσεις σε ξένες γλώσσες μετά τον Όμηρο.

Το Spiegel αναφέρει πως ο Κουφοντίνας μπορεί να σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία, αφού το βιβλίο του θα γίνει best seller σε όλο τον κόσμο, και η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει από το βιβλίο του Κουφοντίνα περισσότερα χρήματα από τα χρήματα που κέρδισε η Βρετανία από τους Beatles.

Τα δικαιώματα του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα προσπαθεί να εξασφαλίσει ο Τζορτζ Κλούνεϊ για να κάνει παραγωγή σε μια ταινία του Χόλιγουντ, όπου τον Δημήτρη Κουφοντίνα θα υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου Μάθιου Μακ Κόναχεϊ, ενώ τον ρόλο του Κουφοντίνα διεκδικούν ακόμα ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε πως η κυβέρνηση χαιρετίζει την παγκόσμια απήχηση του βιβλίου του Μεγάλου Έλληνα Δημήτρη Κουφοντίνα, και εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσει άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να προωθήσει το βιβλίο του και να δοξάσει την Ελλάδα, όπως την δοξάζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Πολλοί Έλληνες συγγραφείς έχουν θορυβηθεί από την επιτυχία του πρώτου βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα και αναρωτιούνται γιατί αυτοί δεν τα κατάφεραν να γνωρίσουν τέτοια επιτυχία, αν και τους στήριζε ένα ολόκληρο σύστημα και τα βιβλία τους τα παρουσίαζαν μεγάλες προσωπικότητες της χώρας, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Θεόδωρος Πάγκαλος και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Έλληνας συγγραφέας που θέλησε να διατηρήσει την ανυπαρξία του κατηγόρησε τον Δημήτρη Κουφοντίνα για αθέμιτο ανταγωνισμό, υποστηρίζοντας πως ο Κουφοντίνας έζησε μια συναρπαστική ζωή που έγινε ένα συναρπαστικό βιβλίο, ενώ ο ίδιος ήταν απασχολημένος με το να γεμίζει τα ποτήρια πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και να τους γλείφει όλη μέρα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.