«Αυτό που μας μένει είναι η κάλπη»

Φίλε πιτσιρίκο, είμαι πολύ χαρούμενος για ένα πράγμα. Για το γεγονός ότι πλέον ένας (1) στους τριάντα (30) συμπολίτες μας απαντάνε στις δημοσκοπήσεις. Το γεγονός αυτό κάνει οποιαδήποτε μέτρηση πλήρως αναξιόπιστη και όταν η κάλπη γκαστρωθεί κανένας δε θα ξέρει τι θα βγάλει από μέσα. Αυτό από μόνο του είναι ελπιδοφόρο. Ίσως να είναι και το μόνο ελπιδοφόρο.

Αν και τα σύγχρονα μέσα διαχείρισης των μαζών είναι ισχυρά και η όποια δραστηριότητά μας στο διαδίκτυο γίνεται η βάση δεδομένων (μέσω των cookies των ιστοσελίδων) για την κατάλληλη λήψη μέτρων όπως μας ενημέρωσε ο «αναξιόπιστος» Edward Snowden, θεωρώ ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι απρόβλεπτα.

Όσο αφορά την «επαναστατικότητα» των πολιτών, βλέπω να βρίσκεται στο απόλυτο ναδίρ με μια εκκωφαντική σιωπή και ακινησία.

Χτες, προσπαθώντας να αντλήσω από κάπου λίγη αισιοδοξία, πήγα στην ομιλία του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα από όπου και οι φωτογραφίες που σου επισυνάπτω. Για πρώτη φορά στη ζωή μου είδα τόσο λίγο κόσμο σε ομιλία Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ. Αν και τα συντρόφια του ΚΚΕ που είναι «μπετόν αρμέ» δε κατεβαίνουν σε μια τέτοια ομιλία (όσο βαρετή και να ‘ναι) τότε αυτό που μας μένει είναι η κάλπη. Νομίζω.

Να ‘σαι καλά.

(Αγαπητέ φίλε, είναι ολοφάνερο πως θα μιλήσει η κάλπη. Οι πολίτες δεν κατεβαίνουν σε συγκεντρώσεις γιατί περιμένουν τις ευρωεκλογές. Το μόνο που με ανησυχεί με την κάλπη είναι πως «κάλπης» σημαίνει «ψεύτικος». Και ελπίζω να διαψευσθώ. Έχω την εντύπωση πως η κυβέρνηση θα καταρρεύσει οριστικά από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Να είστε καλά.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.