Η Μεγάλη των Φιλανθρώπων Σχολή

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, το τι γέλιο (εντάξει και ντροπή για την κατάντια μας ως λαού) έχω ρίξει αυτές τις “Άγιες Mέρες”, όπως συνηθίζουμε να λέμε τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, με τα μαχαιρώματα μεταξύ ορισμένων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων αντίπαλων Δημοτικών παρατάξεων του Δήμου που μένω, δεν περιγράφεται.

Θυμήθηκαν, φίλε Πιτσιρίκο, παραμονές Πάσχα (και εκλογών) τους φτωχούς συνδημότες μας και αναγράφουν στα βιογραφικά τους εκτός από το επάγγελμά τους ή τις σπουδές τους, και την ιδιότητά τους ως εμπλεκόμενοι με την κοινωνική αλληλεγγύη.

Προσπαθούν δε παράλληλα, ο καθένας από δαύτους, να βάλει τρικλοποδιά στους άλλους “φιλάνθρωπους” αντιπάλους του με “αδειάσματα” και αλληλοκατηγόριες σχετικά με το ποιός δικαιούται να φέρει επίσημα τον τίτλο του φιλάνθρωπου και κοινωνικά ευαίσθητου.

Τελικά, τόσο η Χρυσή Αυγή με την επιδεικτική διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες όσο και οι ΣαμαροΒενιζέλοι με την όψιμη ευαισθησία τους απέναντι στους κοινωνικά αδύναμους και το μοίρασμα του πρωκτογενούς πλεονάσματος μια βδομάδα πριν τις εκλογές σε φτωχούς και ένστολους αλλά και τη στέγαση των άστεγων τώρα που καλοκαιριάζει (αφού τους άφησαν να ξεπαγιάζουν τοσους χειμώνες) έφτιαξαν τη “Μεγάλη των Φιλανθρώπων Σχολή” στην οποία τρέχουν να φοιτήσουν πολλοί μαθητές που έλκονται απ τη μεθυστική μυρωδιά της εξουσίας. Σαν τους θλιβερούς ψηφοθήρες συντοπίτες μου …

Υ.Γ. Σήμερα άκουσα από κάποιο κανάλι ότι οι μυστηριώδεις “φιλάνθρωπες” κυρίες που πληρώνουν το κρέας των φτωχών στη Βαρβάκειο είναι σύζυγοι πλουσίων επιχειρηματιών που το κανάλι γνωρίζει τα ονόματά τους αλλά για λόγους τακτ δεν τα λέει, και ξεράθηκα στο γέλιο!

Καλή Ανάσταση (της νεκρής αξιοπρέπειάς μας)

Άννα

(Αγαπητή Άννα, μόνο και μόνο η ύπαρξη της λέξης “φιλάνθρωπος” δηλώνει την αποτυχία των ανθρώπων. Θα λέγαμε ποτέ ότι ένα ζώο είναι “ζωόφιλο”; Καλή Λαμπρή!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.