Μπύθουλας γίναμε, χρυσή μου!

Είναι γνωστό πως στην Ελλάδα ο «πνευματικός κόσμος» της χώρας, οι «πνευματικοί άνθρωποι» και οι «διανοούμενοι» είναι πάντα υπέρ του καθεστώτος. Όποιος αμφέβαλλε γι’ αυτό, δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία, μετά την δημοσιοποίηση του διαλόγου Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.

Άκρα του τάφου σιωπή.

Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, ο συνεργάτης του επί 35 χρόνια, συναντιέται με έναν βουλευτή της Χρυσής Αυγής, δηλώνει ευθαρσώς πως ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί δίνουν εντολές στην Δικαιοσύνη, αποκαλύπτει την ύπαρξη παρακράτους, αλλά οι «πνευματικοί άνθρωποι» της χώρας δεν πήραν χαμπάρι τίποτα.

Βέβαια, όταν πρόκειται για καμιά ασήμαντη δήλωση προσώπου που προέρχεται από την Αριστερά πετάγονται όλοι μαζί να καταδικάσουν.

Μάλλον τον Μπαλτάκο και τους χρυσαυγίτες τους γουστάρουν.

Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, αλλά δεν έχουμε να πούμε τίποτα για τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης που κάνει παρεούλα με τους νεοναζιστές της εγκληματικής οργάνωσης.

Βέβαια, υπήρξαν μερικά σχόλια από κάποιους που νομίζουν πως είναι διανοούμενοι –αλλά δεν είναι- που ρίχνουν την ευθύνη στον Μπαλτάκο και λένε πως ο Σαμαράς είναι εντελώς βούρλο και δεν είχε καταλάβει ποιον είχε 35 χρόνια δίπλα του.

Γενικά, τον Σαμαρά τον αθώωσαν όλοι οι συστημικοί αυτές τις ημέρες. Τον έβγαλαν καθυστερημένο τον ακροδεξιό Σαμαρά που δεν είχε πάρει χαμπάρι 35 χρόνια τον ακροδεξιό Μπαλτάκο που είχε δίπλα του.

Θα πρέπει, όμως, να παραδεχτώ πως υπήρξε ένα κείμενο που το ζήλεψα. Θα ήθελα πολύ να το έχω γράψει εγώ. Όχι σοβαρά –όπως γράφτηκε-, αλλά σκωπτικά.

Μέσα στο χαμό, ένας καλός άνθρωπος έγραψε πως αυτό που τον εντυπωσίασε στη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη ήταν το ύφος.

Δηλαδή, δεν τον εντυπωσίασαν οι αποκαλύψεις Μπαλτάκου στον Κασιδιάρη πως η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη παίρνει εντολές από τον πρωθυπουργό αλλά ο τρόπος που μιλούσαν ο Μπαλτάκος και ο Κασιδιάρης.

“Δεν έχουν επίπεδο, βρε παιδί μου, αυτοί οι φασίστες! Αλλιώς τους περίμενα τους ναζιστές! Πιο σικάτους!”.

Αχ, καημένη Μαντάμ Σουσού, πόσο μπροστά και πόσο παρεξηγημένη ήσουν.

Βέβαια, έχω την υποψία πως όλοι αυτοί οι θεωρούμενοι διανοούμενοι ζουν στον κόσμο τους και γράφουν για τον άλλον κόσμο· δεν μπορεί αλλιώς να σε εντυπωσιάζει το ύφος Μπαλτάκου-Κασιδιάρη· μόνο αν δεν έχεις και μεγάλη επαφή με τον κόσμο γύρω σου τα τελευταία 30 χρόνια.

Δηλαδή, ζουν απομονωμένοι ή σε έναν μικρόκοσμο, ενημερώνονται από την τηλεόραση και δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο. Αν βρεθούν ξαφνικά στην Ομόνοια, μπορεί να πάθουν εγκεφαλικό.

Μπορεί να τους δείξεις ένα βίντεο με Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κι αυτοί να παρατηρήσουν πως οι Εβραίοι δεν είναι ευπρεπώς ντυμένοι και πως πρέπει να πάνε στα κρεματόρια με κουστούμι και γραβάτα.

Είναι και η εγωπάθεια στη μέση, άστα να πάνε.

Τελικά, είναι για λύπηση.

(Οι “πνευματικοί άνθρωποι”)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.